Deze series en films van Apple TV Plus moet je echt zien

Erwin Vogelaar
6 november 2019, 20:20
4 min leestijd
Deze series en films van Apple TV Plus moet je echt zien

Op Apple TV Plus zijn meerdere Apple-producties te bekijken, maar als je niet zoveel tijd hebt wil je alleen het beste zien. Dit zijn wat ons betreft de beste series en -films van TV Plus.

Lees verder na de advertentie.

Beste Apple TV Plus-series en -films

In onze Apple TV Plus review lees je waarom we nog niet compleet overtuigd zijn van Apples nieuwe streamingdienst. Toch zijn er een aantal interessante producties te kijken. Weet je niet waar je moet beginnen? Of gebruik je de proeftijd en wil je in die periode enkel het beste zien? Dan helpen we je op weg.

Deze kleine reviews zijn gebaseerd op het beperkt aantal afleveringen dat nu beschikbaar is. Zo zijn er van onder andere The Morning Show en For All Mankind op het moment van schrijven nog maar drie afleveringen beschikbaar. Als er nieuwe shows worden toegevoegd die de moeite waard zijn, dan lees je dat natuurlijk ook op iPhoned.

1. For All Mankind

Waar gaat het over:

For All Mankind vertelt over een alternatieve geschiedenis, waarin een astronaut uit de Sovjet-Unie als eerste voet op de maan zet. De NASA is daar kapot van, dus wordt alles op alles gezet om deze technologische race toch nog te winnen.

Waarom het je tijd waard is:

De serie is gemaakt door Ronald D. Moore, die je mogelijk kent van de moderne versie van Battlestar Galactica. Diezelfde kwaliteit zie je terug in For All Mankind. Daarnaast is het leuk dat de serie een alternatieve versie van het verleden vertelt, waardoor je dus nooit precies weet waar je aan toe bent.

Zo start de show met een nadruk op de mannen van NASA, maar komt er al snel een verrassende focus op een nieuwe lading vrouwelijke astronauten. For All Mankind is wel een trage serie, maar wordt onder andere gedragen door het sterke acteerwerk en de mooie beelden.

2. Dickinson

Waar gaat het over:

De moeder van de jonge dichter Emily Dickinson wil dolgraag dat haar dochter trouwt en het huis uit gaat, maar de opstandige en intelligente Emily zit daar totaal niet op te wachten.

Waarom het je tijd waard is:

Dickinson is een verrassend komische serie. Ondanks dat het verhaal in het verleden afspeelt, voelt de serie modern aan. Hailee Steinfeld is fantastisch in de hoofdrol en Jane Krakowski als haar moeder past ook perfect. Dickinson is een serie die blijft verrassen, ondanks de bekende tienerdramathema’s zoals verboden liefde.

3. The Elephant Queen

Waar gaat het over:

Deze documentairefilm volgt een kudde olifanten die op reis gaat op zoek naar water.

Waarom het je tijd waard is:

Het is een prachtig gefilmde natuurdocumentaire, waarin je een emotionele band opbouwt met de olifanten. De prachtige beelden houden je daarnaast gekluisterd aan het scherm. Tevens heeft de film een belangrijke boodschap over klimaatverandering.

4. The Morning Show

Waar gaat het over:

Nadat nieuwspresentator Mitch Kessler wordt ontslagen vanwege seksueel overschrijdend gedrag, blijft zijn presentatiepartner Alex Levy over. Zij moet nu haar best doen om haar eigen baan te behouden.

Waarom het je tijd waard is:

Dit is de hoofdattractie van Apple TV Plus, waar het meeste geld in wordt gestopt. Dat zie je er niet direct aan af, maar er is genoeg om van houden. Met bovenaan de acteerprestaties van Jennifer Aniston, die met deze serie een hele nieuwe kant van haarzelf laat zien.

Tevens kaart de serie belangrijke actuele thema’s aan, zoals de MeToo-beweging en het belang van goede journalistiek. Het schrijfwerk blijft een beetje achter, maar gelukkig weten de acteurs zelfs de slechtste zinnen overtuigend te brengen.

5. See

Waar gaat het over:

In de verre post-apocalyptische toekomst zijn alle nog levende mensen blind. De vrouw van leider Baba Voss baart een tweeling die kan zien. Vervolgens moet Voss alles op alles zetten om zijn kinderen te beschermen.

Waarom het je tijd waard is:

Verwacht niet de kwaliteit van bijvoorbeeld Game of Thrones. Zeker het verhaal laat daarvoor teveel steekjes vallen. Maar alleen al het acteerwerk van Jason Momoa en Alfre Woodard maakt deze serie de moeite waard. En als je niet te kritisch bent, kun je jezelf laten meeslepen in een unieke wereld.

Tips voor kinderen

Ook zijn er een aantal shows speciaal voor kinderen op Apple TV Plus te vinden. Ook deze series zijn zeer de moeite waard. In Spookschrijver komen bekende personages uit boeken tot leven, waarna een groepje kinderen een oplossing moet vinden.

Helpsters is leuk voor de kleinsten, want hierin helpen muppets mensen met hun problemen. Dat resulteert in een kleurrijke en vrolijke show vol kleine levenslessen. Snoopy in de Ruimte mist helaas Nederlandse stemmen, maar als die later nog worden toegevoegd, is het een leuke tekenfilmserie om samen te kijken.

Apple TV Plus-tips

Het is mogelijk om series offline te kijken met Apple TV Plus. En wist je al dat je deze streamingdienst onder bepaalde voorwaarden een jaar lang gratis kunt kijken? Dat is de moeite waard, want Apple TV Plus streamt bijvoorbeeld 4k in hogere kwaliteit dan andere diensten.

Meer over Apple TV Plus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu