De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Dit zijn de 7 beste Apple-podcasts om te luisteren

Erwin Vogelaar
15 augustus 2016, 20:42
3 min leestijd
Dit zijn de 7 beste Apple-podcasts om te luisteren

Tussen de talloze podcasts op iTunes staan uiteraard ook een hoop shows die specifiek over Apple en iOS gaan. Wij plukken de beste Apple-podcasts er uit.

Lees verder na de advertentie.

Beste Apple-podcasts

Op iPhoned schrijven we regelmatig over podcast-apps. Apps waar je zelf makkelijk podcasts mee kunt maken en apps waarmee je jezelf kunt abonneren op alle podcasts uit de rijke iTunes-bibliotheek. Zoek je nog een app? Check dan welke podcast-app voor iOS wij het beste vinden.

Maar welke podcasts zijn nou de moeite waard om te luisteren? Als je een beetje bekend bent met het medium heb je waarschijnlijk wel van shows als This American Life, Serial, Reply All en 99% Invisible gehoord. Maar wat zijn nou de podcasts die je moet volgen als Apple-liefhebber? Hieronder zetten we de beste Apple-podcasts op een rijtje.

1. The Cultcast

The Cultcast is een leuke podcast met een groepje Apple-liefhebbers die enorm goed op elkaar ingespeeld is. Je hoeft deze podcast absoluut niet te versnellen om tijd te besparen, want de hosts zijn al erg energiek en praten daardoor snel door. Ze hebben leuke discussies en weten waar ze het over hebben. The Cultcast heeft de juiste combinatie van entertainment en informatie.

The CultCast

America's favorite Apple Podcast

Bekijken via App Store

2. Connected

Connected is een opvallende podcast in dit rijtje, omdat het eens niet volledig Amerikaans is. Elke co-host in deze podcast heeft een eigen achtergrond en eigen accent. De hosts praten met elkaar over verschillende Apple-onderwerpen en over hoe technologie hun leven beïnvloedt. Het is een bijzonder leuke show en niet alleen omdat de hosts anders klinken dan in andere podcasts. De podcast kan wel even wennen zijn, omdat het voelt alsof je binnenvalt bij een gesprek tussen goede vrienden. Blijf echter luisteren en je gaat je snel thuis voelen.

Connected

Relay FM

Bekijken via App Store

3. Apple Talk

In deze podcast pakken de hosts in elke aflevering één actueel onderwerp waar ze het vervolgens een uur lang over gaan hebben. Ze behandelen geen talloze kleine nieuwtjes, maar één topic waar je aan het eind van de show alles over weet. Ze nemen hierbij alle nieuwskoppen mee rond dat onderwerp en plaatsen het in een context.

Next Ten Words

Gartenberg, Ritchie

Bekijken via App Store

4. Mac Power Users

Mac Power Users heeft een uniek format, omdat de focus niet op het nieuws maar het werken met Macs ligt. Zo hebben de hosts regelmatig interviews met mensen die op een specifieke manier werken met bepaalde programma’s en hardware. Dat is zeer leerzaam. Daarnaast duiken de hosts zelf ook vaak in een specifiek onderwerp en pakken ze de beste programma’s er uit die je daarvoor kunt gebruiken. Omdat de onderwerpen zo specifiek zijn, kun je ook makkelijk een aflevering overslaan als het onderwerp van die week je niet ligt.

Mac Power Users

Relay FM

Bekijken via App Store

5. The Talk Show

The Talk Show heeft een wat generieke naam, maar deze podcast is toch meer dan de moeite waard. Zeker als de host een gast heeft, krijg je een fijn gesprek over Apple-gerelateerde zaken. De show is informatief en leuk.

The Talk Show With John Gruber

Daring Fireball / John Gruber

Bekijken via App Store

6. MacBreak Weekly/iOS Today

Van het bekende Amerikaanse podcast-netwerk TWiT, komt MacBreak Weekly met Leo Laporte, over al het Apple nieuws. De show is heel erg Amerikaans, vlot en lang. De afleveringen duren zeker twee uur, dus weet waar je aan begint. Toch zit MacBreak Weekly, zoals de andere shows van het TWiT-netwerk, goed in elkaar. De afleveringen zijn informatief en worden fijn geproduceerd.

MacBreak Weekly (Audio)

TWiT

Bekijken via App Store

Wil je liever een focus op iOS, dan kun je ook iOS Today luisteren van hetzelfde netwerk en met dezelfde host.

iOS Today (Audio)

TWiT

Bekijken via App Store

7. Accidental Tech Podcast

Deze podcast focust zich niet enkel op Apple, maar ook op technologie in bredere zin. Daar moet je maar net van houden. Toch is de show zeer de moeite waard. Zeker omdat de hosts een wat meer persoonlijke inslag hebben vergeleken met andere podcasts, want ze praten over de ervaringen met technologie (met name Apple) in hun eigen leven.

Accidental Tech Podcast

Marco Arment, Casey Liss, John Siracusa

Bekijken via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu