De beste 1 april grappen voor iPhone-gebruikers

Rutger Otto
1 april 2017, 12:13
2 min leestijd
De beste 1 april grappen voor iPhone-gebruikers

Ook dit jaar gaan (tech)bedrijven weer los met grapjes. In dit artikel hebben we de beste 1 april grappen gebundeld die gericht zijn op iPhone-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

De beste 1 april grappen 2017

Het is weer zover. Op 1 april worden de hele dag door grappen gemaakt. Dat blijft niet beperkt tot ‘Je veter is los’. Het hele internet staat vol met grollen en bedrijven doen vrolijk mee. Soms levert dat inderdaad wat geinigs op. In dit artikel bundelen we de beste 1 april grappen die op iPhone-gebruikers zijn gericht.

1. Speel Ms. Pac-Man op Google Maps

Google doet altijd iets bijzonders met zijn kaarten-app op 1 april. Zo waren er in 2014 overal ter wereld Pokémon te vinden op Google Maps die je kon verzamelen. Een jaar eerder kon je de kaart veranderen in een piraten-schatkaart. Dit jaar maakt Google er een spelletje van. Door in de Maps-app op het Ms. Pac-Man-icoon te tikken, verandert je omgeving in een Pac-Man-level, waarin jij aan spookjes moet ontsnappen en bolletjes opraapt. Overigens haalde Google in 2015 vrijwel dezelfde grap uit met de mannelijke Pac-Man.

Hierbij blijft het overigens niet voor Google. Zo kondigt het bedrijf vandaag een slimme tuinkabouter aan: Google Gnome. De Nederlandse grapjassen bij Google verzonnen Google Wind, die het regenachtige weer in Nederland moet stoppen (met een hoofdrol voor Armin van Buuren).

2. Snapchat heeft een Instagram-filter

Met de komst van verhalen in Instagram, was overal te lezen dat moederbedrijf Facebook wel heel veel inspiratie haalde uit Snapchat. Op 1 april zijn de rollen omgedraaid en haalt Snapchat inspiratie uit Instagram. Maak een foto en selecteer vandaag het Instagram-filter. Inclusief een like van je moeder.

beste 1 april grappen

3. Duolingo biedt een emoji-cursus

Speciaal voor ouders en grootouders die met hun kinderen en kleinkinderen willen communiceren, komt Duolingo met een emoji-cursus. Want ‘Emoji is de belangrijkste taal voor meer dan twee miljard millennials wereldwijd’, schrijft Duolingo. De taal-app biedt op zijn website daadwerkelijk een korte cursus aan. Kaarten presenteren verschillende emoji en als je erop tikt, lees je de beschrijving ervan.

beste 1 april grappen

4. Maak samen met alle Redditors een kunstwerk

Reddit heeft weer een sociaal experiment als 1 april-grap. Het netwerk heeft ‘Place’ gelanceerd. Dat is in wezen niets meer dan een leeg doek dat je samen met miljoenen anderen invult. Dat wordt of heel mooi of snel vulgair. Hoe dan ook, de grap is dat elke gebruiker slechts één pixel mag inkleuren (werkt ook met de Reddit-app). Die kun je gebruiken voor iets nieuws of om een werk dat ontstaat uit te breiden. Zo ontstaat er vanzelf iets interessants.

beste 1 april grappen

5. Kies je favoriete bezorger bij Plus

Plus bezorgt boodschappen ook thuis. Vandaag lanceert de supermarkt de optie om je eigen bezorger te kiezen. “Naast het kiezen van je bezorgmoment en bezorgdag, kies je net zo makkelijk jouw favoriete bezorger!”, schrijft Plus op zijn website. Gebruikers swipen langs verschillende bezorgers en hun omschrijving en pikken daar de leukste uit. Zou het werken?

beste 1 april grappen

Ook een leuke 1 april-grap gezien? Laat het ons in de comments weten!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen