Bescherm je iPhone met ‘PDF Loading Warner’

Redactie
3 augustus 2010, 15:42
1 min leestijd
Bescherm je iPhone met ‘PDF Loading Warner’

JailbreakMe.com is een groot succes. iPhones, iPods en iPads waren nog nooit zo makkelijk te jailbreaken als met JailbreakMe. Comex maakt hiervoor gebruik van gemodificeerde PDF-bestanden. Dit klinkt allemaal erg fijn en makkelijk, maar het is een groot gevaar voor alle iPhone-gebruikers. Gelukkig is er een tool die je iPhone hier tegen kan beschermen: ‘PDF Loading Warner’.

PDF-bestanden gevaarlijk voor alle iPhone-gebruikers

PDF-bestanden kunnen vanaf deze week een enorme bedreiging zijn voor iPhones, iPods en iPads. Voordat je het weet heb je een ‘virus’ op je apparaat staan. Dit is natuurlijk iets dat je niet wilt. In Cydia is vannacht een simpele modificatie verschenen die je een waarschuwing geeft als er een PDF-bestand wordt geladen. Je kan bij de waarschuwingspop-up ervoor kiezen om het laden te annuleren als je het bestand niet vertrouwd.

PDF Loading Warner is gratis verkrijgbaar via Cydia. Je moet zelf op je hoede blijven voor de PDF-bestanden, maar deze modificatie helpt je wel een beetje daarbij. Zodra je een waarschuwing krijgt zonder dat je zelf een PDF opent, weet je dat er een gemodificeerd PDF-bestand wordt geladen. Het is dan dus absolute noodzaak dat je het laden stopt via de waarschuwing.

Categorie: Devices
Spotlights: Cydia, iPod, Jailbreak, PDF

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's