Bescherm je iPhone en jezelf tegen H1N1

Redactie
3 september 2009, 4:38
2 min leestijd
Bescherm je iPhone en jezelf tegen H1N1

H1n1 is momenteel een hot-item in het nieuws, iedereen heeft het er over. Het is duidelijk dat het een snel verspreidend griep virus is, maar hoe kan je het voorkomen? Door het bij de kern aan te pakken, de besmetting, kom je al een heel eind. Tot deze fase behoort ook je iPhone!

Virus blijft op iPhone

Het H1N1 virus houdt vooral van gladde oppervlakken, je iPhone is glad en daar zal het virus zich prima vermaken. Je raakt je iPhone waarschijnlijk ook veel aan, het is immers je telefoon en de meeste mensen doen er veel mee (vooral aan die leuke spelletjes zijn sommige mensen erg gehecht).

Hier uit kan je dus concluderen dat er veel virussen blijven zitten op je iPhone! Omdat je je iPhone (waarschijnlijk) vaak gebruikt loop je dus veel kans om door je iPhone in aanraking te komen met het virus! Je gebruikt je iPhone de gehele dag, met vieze en schone handen en in verschillende ruimtes waar het drukbevolkt is.

Lees verder na de advertentie.

iPhone weggooien? Nee!

Wat je hier tegen kan doen, je iPhone weggooien? Geen denken aan! Er zijn vele manieren om je iPhone een beetje ik-besmet-mijn-gebruiker resistant te maken. In dit bericht gaan wij er een aantal behandelen:

Het beeldscherm: vershoudfolie

Het beeldscherm gebruik je vaak, daarmee bestuur je de iPhone immers. Hier kom je vaak met je vieze vinger op en even later misschien met een schone vinger. Een handige tip is om er vershoudfolie op te plakken, niet heel hip maar wel handig. Wanneer je je handen hebt gewassen kan je deze folie eenvoudig vervangen. Let op, je iPhone kan er wel statisch van worden en dat is niet zo goed…

Poetsdoekje dan maar

Als je iPhone van vershoudfolie raar gaat doen, dan is een poetsdoekje misschien een beter idee. Een beetje alcohol er op (niet te veel!) en je iPhone is weer H1N1 vrij!

De achterkant, vershoudfolie?

De achterkant gebruik je waarschijnlijk ook vaak en dat is ook weer zo’n heerlijke plek voor dat gemene virus! Vershoudfolie is natuurlijk een oplossing, maar als je iPhone daar statisch van wordt….

Dan maar meerdere cases!

Voor de iPhone heb je meerdere  case’s, die je eenvoudig op je iPhone klikt. Dit is een handige oplossing voor de achterkant, mocht vershoudfolie niet werken. Wanneer je 2 of meer cases hebt kan je deze gebruiken. Eentje maak je helemaal schoon met alcohol en de andere mag gerust vies blijven. Wanneer je schone handen hebt zet je de schone case achterop, heb je vieze handen dan gebruik je de vieze case!

Tot slot

We wensen je een gezonde winter en hopen dat je wat aan de tips hebt gehad. Pas wel op dat je je iPhone niet nat maakt!

Voor eventuele schade uit dit bericht voortvloeiend zijn wij, iPhoned.nl. niet aansprakelijk!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's