‘Twitter probeert beroemdheden van Meerkat te halen’

Rutger Otto
13 april 2015, 10:40
2 min leestijd
‘Twitter probeert beroemdheden van Meerkat te halen’

De storm lijkt een heel klein beetje te zijn gaan liggen, maar Twitter strijdt met Periscope nog steeds keihard tegen concurrent Meerkant. Het bedrijf probeert beroemdheden over te halen om over te stappen.

Lees verder na de advertentie.

Beroemdheden op Meerkat

Daarover bericht TechCrunch op basis van anonieme bronnen. Volgens hen gaat Twitter behoorlijk ver om van Periscope een succes te maken. Ook mediabedrijven zouden te horen hebben gekregen dat ze maar beter exclusief Periscope kunnen gebruiken, anders zou hun toegang tot het advertentieplatform Amplify wel eens afgelopen kunnen zijn.

“Twitter gaat achter elke beroemdheid aan die Meerkat probeert”, zegt een bron. “Bijna tot het niveau van stalking. Twitter is absoluut geobsedeerd door Meerkat, ze praten er zoveel over dat Periscope-werknemers en -oprichters er boos over zijn.”

beroemdheden op meerkat

Meerkat vs Periscope

Twitter maakte vorige maand bekend dat het Periscope had overgenomen. Volgens bronnen zou Twitter toen direct contact zijn gaan zoeken met beroemdheden, om te vragen met livestreaming-apps te wachten tot Periscope gelanceerd zou worden. Niet veel later ontnam Twitter Meerkat de toegang tot het sociale medium.

Meerkat probeert overigens net zo goed om beroemdheden binnen te halen. Zo sloot de startup een overeenkomst met Madonna om haar nieuwe videoclip live op Meerkat te tonen. Meerkat laat overigens wel weten niet achter beroemdheden aan te gaan om hun dienst te gebruiken. Twitter heeft nog niet gereageerd.

Lees ook: Meerkat vs Periscope, wie wint?

Livestreaming-apps

Vorige maand werd Meerkat ineens een groot succes, nadat de startup omarmd werd op het Amerikaanse festival SXSW. Niet veel later bracht Twitter Periscope uit, waarna de strijd der livestreaming-apps losbarstte. Overigens werden beide apps nooit echt populair bij gebruikers, inmiddels staat Periscope nog net in de top 100 van gratis apps in de App Store. Meerkat is daar ver buiten gezakt.

Lees meer over apps

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu