Berichten sturen met je iPhone kan straks ook zónder data

13 juni 2024, 10:47
2 min leestijd
Berichten sturen met je iPhone kan straks ook zónder data

Wanneer je nu een bericht naar je vrienden wilt sturen heb je mobiele data nodig. In iOS 18 is dat niet meer nodig en kun je op je iPhone ook berichten sturen zonder data.

Lees verder na de advertentie.

Berichten sturen met je iPhone kan straks ook zónder data

Met iOS 18 hoef je straks geen mobiele data meer te hebben om een bericht te sturen. Zelfs wanneer je géén verbinding hebt, dan is het toch mogelijk om een bericht te sturen. Dat doet je iPhone dan via een satelliet.

sos-noodmelding

De iPhone 14 en nieuwe heeft deze functie nu al (gedeeltelijk). Die kan namelijk al een tijdje de mogelijkheid om nooddiensten op de hoogte te stellen als je geen dataverbinding hebt. De optie is sinds iOS 16.4 beschikbaar in Nederland op je iPhone met SOS-noodmelding.

Als je ooit een ongeluk krijgt (of ziet gebeuren) is het behoorlijk vervelend wanneer je iPhone geen bereik heeft. Met SOS-noodmelding via satelliet kun je dan tóch de nooddiensten inschakelen via een speciaal soort tekstbericht.Wanneer je iPhone geen bereik heeft en je toch wilt bellen, dan zegt je iPhone na een paar seconden dat je ‘sms bij noodgeval via satelliet’ moet gebruiken.

In Amerika werd de functie daarna nog uitgebreid met een ‘Roadside Assistance Feature’, waarmee gestrande automobilisten contact kunnen opnemen met de wegenwacht. En ook dat zonder een dataverbinding.

Wanneer je straks berichten kunt sturen zonder data is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar in Nederland zul je waarschijnlijk niet snel zonder mobiele dataverbinding zitten. Toch is de functie wel handig als je op vakantie bent in de bergen van Zwitserland of ergens diep in het Zwarte Woud van Duitsland waar er niet altijd een verbinding beschikbaar is.

SOS-noodmelding satelliet

Rest wel de vraag of Apple deze functie straks gratis aan gaat bieden, of dat je een maandelijks bedrag moet betalen. Het zou zelfs kunnen dat je per bericht moet gaan betalen.

Wil je op de hoogte blijven omtrent iOS 18 en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu