Beperkte iPhone beveiliging is een probleem voor Obama
Roel van Hout

Voor Barack Obama is de beperkte iPhone beveiliging een dealbreaker: de Amerikaanse president vertrouwt daarom nog steeds op zijn BlackBerry.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Obama iPhone beveiligingObama is altijd een fervent BlackBerry-gebruiker geweest, en is nog steeds niet overgestapt naar een ander merk. Niet vanwege het toetsenbord, of nostalgische redenen: Obama mag geen iPhone gebruiken van zijn veiligheidsadviseurs vanwege de beperkte iPhone beveiliging.

Dat zei hij tijdens een ontmoeting met jongeren om zijn nieuwe zorgwet te promoten, aldus Reuters. Waar het verschil precies in zit, is overigens niet duidelijk, maar je kunt ervan uit gaan dat de smartphone van de Amerikaanse president gemiddeld vaker te maken krijgt met pogingen tot hacken dan jouw iPhone. Geen zorgen, dus!

Beperkte iPhone beveiliging leidt tot BlackBerry-gebruik bij Amerikaanse overheid

Obama moest al behoorlijk zijn best doen om bij zijn aantreden als president in 2009 de veiligheidsdiensten ervan te overtuigen dat de beveiliging van zijn BlackBerry in orde was. Dat bleek zo te zijn, wat zichtbaar is in meerdere afdelingen van de Amerikaanse overheid: zo zijn er op het Amerikaanse Ministerie van Defensie 470.000 BlackBerry-toestellen in gebruik, tegenover slechts 41.000 iPhones en 8.700 Android-telefoons.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.