De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Benzineprijzen schieten zaterdag omhoog – dit moet je weten

Maurice Snijders
28 juni 2023, 12:38
2 min leestijd
Benzineprijzen schieten zaterdag omhoog – dit moet je weten

Komende zaterdag zit de helft van 2023 erop en worden er nieuwe wetten, regels en tarieven ingevoerd. Een van de belangrijkste zaken waar je direct mee te maken krijgt zijn de hogere benzineprijzen. 

Lees verder na de advertentie.

Benzineprijzen schieten zaterdag omhoog

We zijn tegenwoordig wel gewend aan stijgende benzineprijzen. Meestal is de oorzaak te vinden in hogere olieprijzen, maar komende zaterdag stijgen de benzineprijzen om een andere reden.

De helft van de accijnskorting die het kabinet vorig jaar heeft ingevoerd, wordt dan namelijk teruggedraaid. Begin volgend jaar zou de andere helft moeten volgen, maar dat is nog niet helemaal zeker.

Zoveel stijgen de benzineprijzen

Naast het terugdraaien van de accijnskorting, wordt er zaterdag ook nog een inflatiecorrectie doorgevoerd. Hierdoor zal de literprijs voor benzine met zo’n 14 cent omhoog gaan. Een liter diesel wordt ongeveer tien cent duurder.

Naar aanleiding van deze stijging worden er de komende dagen lange rijen verwacht bij benzinepompen. Iedereen wil immers zijn tank vol hebben voordat de nieuwe prijzen van kracht worden.

Lees ook: zo kun je geld besparen – alle tips op een rij

Tanktips voor de komende periode

Aan de stijging van de benzineprijzen zelf kun je natuurlijk niets veranderen, maar je kunt wel met behulp van je iPhone achterhalen waar tanken het voordeligst is. Door naar de juiste plek te gaan, kun je de prijsstijging zoveel mogelijk beperken.

benzineprijzen

Als je niet al te ver van de Duitse grens woont, wordt het ook weer interessant om voortaan daar je tank vol te gooien. De afgelopen periode lagen de benzineprijzen in Nederland en Duitsland redelijk gelijk. Nu de prijzen hier gaan stijgen en in Duitsland niet, wordt naar de oosterburen rijden mogelijk weer de moeite waard.

Ook het bepalen van het goedkoopste Duitse tankstation voor jou doe je eenvoudig met je iPhone. Installeer de app clever-tanken.de en je weet altijd in een handomdraai waar je het beste naartoe kunt rijden.

clever-tanken.de

infoRoad GmbH

Gratis via App Store

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief en houd onze website in de gaten!

Bronnen afbeeldingen: wikimedia, wikimedia
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu