Bendgate: ‘Gebogen iPhone 6 Plus is extreem zeldzaam’

Rutger Otto
26 september 2014, 11:07
1 min leestijd
Bendgate: ‘Gebogen iPhone 6 Plus is extreem zeldzaam’

Apple reageert op Bendgate en zegt dat er slechts negen klachten zijn binnengekomen over een gebogen iPhone 6 Plus.

Lees verder na de advertentie.

Het hele internet stond op zijn kop, want de iPhone 6 Plus buigt al in je broekzak als je alleen maar gaat zitten. Een YouTuber bewees dat de phablet van Apple gemakkelijk te buigen was op videobeelden en ‘bendgate’ was geboren.

Bendgate

Apple heeft eindelijk op het rumoer gereageerd en roept mensen op rustig te blijven. Dat meldt CNBC Tech. Volgens Apple zijn er tot nu toe slechts negen klachten binnengekomen over gebogen iPhone 6-toestellen. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat de aluminium behuizing enorm sterk is, met extra stevigheid op de plekken die onder druk kunnen komen te staan. Daarnaast gebruikt Apple voor de iPhone 6 ‘het sterkste glas dat in de smartphone-industrie wordt gebruikt’.

bendgate

Apple zegt dat werknemers de toestellen aan ‘rigoreuze tests’ hebben onderworpen. Er is op verschillende manieren getest op mogelijk buigen van de toestellen, waaronder fietsen, zitten en draaiingen. Met andere woorden: als je normaal met je iPhone 6 (Plus) omgaat, is er niets aan de hand.

Normaal gebruik

Op Re/code zijn beelden te zien uit het lab waar Apple hele dagen buigtesten uitvoert op hun toestellen. Daarnaast heeft Apple gelijk: negen gebogen telefoons is bijna niets op miljoenen verkochte toestellen. Hoeveel daarvan iPhone 6 Plus zijn, is overigens niet bekend. Als het echt zo simpel was als ‘buigen in je broekzak’, dan waren er vast meer klachten binnengekomen. Dus geen paniek: je kunt veilig een iPhone 6 Plus kopen.

Lees meer iPhone 6 Plus nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu