Benchmarks Apple en Motorola wél betrouwbaar
Gijs Ettes

In tegenstelling tot Samsung, HTC en LG voeren Apple en Motorola geen optimalisaties door om hun toestellen extra goed te laten scoren in een benchmark. Wie een dergelijke test op een iPhone uitvoert om erachter te komen hoe snel de smartphone in precies is, krijgt resultaten te zien die niet kunstmatig zijn opgehoogd.

Benchmarks op apparaten van Apple zijn daarmee wél betrouwbaar, terwijl veel Android-gebruikers juist vraagtekens zetten bij de betrouwbaarheid van dergelijke testsoftware.

Geknoei met benchmarks

Met een benchmark kan de algehele snelheid van een smartphone of tablet worden bepaald in vergelijking tot concurrerende apparaten. Eerder bleek uit onderzoek van Ars Technica dat de Galaxy Note 3 door Samsung is geoptimaliseerd om extra goed te scoren in dergelijke tests. Ook HTC en LG beïnvloeden benchmarks door bij het starten van de testsoftware de kloksnelheid van alle processorkernen volledig te benutten.

iPhone benchmark

Wil je zelf eens aan de slag met benchmarks om bijvoorbeeld de prestaties van een oude iPhone te vergelijken met de iPhone 5S? Dan kun je overwegen de app Geekbench 3 te downloaden. Deze is voor 0,89 euro beschikbaar in de App Store en biedt een uitgebreide set tests om precies te meten hoe snel je telefoon is. Geekbench 3 vereist iOS 7 en werkt met de iPhone, iPad en iPod Touch.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.