Bellen met WhatsApp nu beschikbaar voor de iPhone: zo werkt het

Rutger Otto
25 april 2015, 11:30
2 min leestijd
Bellen met WhatsApp nu beschikbaar voor de iPhone: zo werkt het

WhatsApp heeft zijn app voor iOS geüpdatet, zodat het nu mogelijk is om met anderen te bellen via je (mobiele) internetverbinding. En: weg met de blauwe vinkjes.

Lees verder na de advertentie.

Bellen via WhatsApp

WhatsApp Bellen is de grootste vernieuwing in versie 2.12.1, die nu in de App Store te downloaden is. Hiermee kun je via de internetverbinding van je iPhone bellen met anderen. Dat betekent dat je geen belminuten verbruikt, maar megabytes uit je internetbundel. De app zou ongeveer een halve MB per minuut verbruiken. Als je over een wifi-netwerk belt heb je de beste kwaliteit én het kost je niets uit de bel- of databundel van je abonnement.

Inmiddels zeggen veel mensen al gebruik te kunnen maken van de telefoonfunctie in WhatsApp. In een gesprek met iemand zie je bovenin beeld een telefoon-icoontje staan. Als je daarop tikt, dan begin je de ander te bellen. Zie je de knop nog niet? Geen paniek, WhatsApp zegt in de updatetekst dat de functie in de komende weken langzaam wordt uitgerold.

whatsapp-wallpaper

Belfunctie was al aangekondigd

Het was een kwestie van tijd voordat de belfunctie van WhatsApp naar iOS zou komen, want voor Android is deze al een tijdje beschikbaar. Eind vorige maand beloofde WhatsApp al dat de telefoonfunctie ‘over enkele weken’ op iOS zou verschijnen. Daarmee heeft de dienst woord gehouden.

Nieuwe deelfunctie

bellen via whatsapp

Verder is ook een handige deelfunctie nieuw in WhatsApp. Hiermee wordt het voor gebruikers mogelijk om bestanden zoals foto’s, video’s en links vanuit andere apps met WhatsApp te delen. Tik je in een app op de deelknop, dan kun je vanaf nu ook WhatsApp toevoegen aan het lijstje met apps waarmee je wil delen. Kom je een interessant artikel tegen of een leuke afbeelding, dan kun je hem gemakkelijk naar vrienden sturen, zonder moeilijk te doen.

Verder nieuw in de update is de mogelijkheid om verschillende video’s in een keer te sturen en deze bij te snijden voordat je ze verzendt. Daarnaast kun je contacten bewerken vanuit de app en is er een nieuwe cameraknop voor foto’s.

Blauwe vinkjes uitschakelen

Een andere toevoeging aan WhatsApp is voor sommige mensen waarschijnlijk een welkome. De blauwe vinkjes kunnen uitgeschakeld worden. Dat betekent dat anderen niet meer kunnen zien of je een bericht gelezen hebt. Andersom geldt dat jij dat ook niet meer van anderen kan zien. Zo zet je het uit:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Kies voor Account
  3. Tik op Privacy
  4. Schakel het groene schuifje achter Leesbewijzen uit

Als kanttekening meldt WhatsApp overigens wel: “Leesbewijzen worden altijd verstuurd voor groepschats”.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu