Placeholder
Redactie

mobistarDe iPhone 3G zal in België net zoals in Nederland vrijdag 11 juli in de winkel liggen. Eén verschil: bij de Belgen wordt de iPhone 3G  zonder simlock verkocht. De iPhone 3G kost minstens €525,-.

Reden voor de hoge prijs is de Belgische wet. Deze  koppelwet laat niet toe dat een toestel met verlies wordt verkocht of gebundeld met een abonnement. Mobistar geeft toe dat dit gevolgen heeft voor de prijs van de iPhone 3G.

Mobistar is in België de enige provider die de iPhone 3G mag verkopen, de iPhone 3G zal daar ook in de Apple-winkels verkocht worden.

Volgens Mobistar is simlock wel toegestaan in België, maar kiest de operator toch ervoor om de iPhone 3G zonder simlock te verkopen.

Mobistar verkoopt de iPhone 3G, maar  de vraag is of het ook mogelijk is om de iPhone 3G met een andere telecomaanbieder te gebruiken. Bijvoorbeeld een Nederlandse? Jazeker, maar toch verwijst Mobistar de belangstellenden voor deze vraag door naar Apple.

Één iPhone per klant
De 8 GB-versie van de iPhone 3G zal €525,- gaan kosten, de 16 GB-versie zal €615,- gaan kosten. De eerste weken mag elke klant maar één iPhone aanschaffen. De iPhone 3G is op het moment dat je het koop nog geblokkeerd. Deze wordt in de winkel na de betaling via iTunes 7.7 ter plekke geactiveerd.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.