‘Belfunctie WhatsApp laat nog tot volgend jaar op zich wachten’

Wouter Nijsen
29 oktober 2014, 17:16
2 min leestijd
‘Belfunctie WhatsApp laat nog tot volgend jaar op zich wachten’

Onlangs werd duidelijk dat de nieuwe betaversie van WhatsApp de langverwachte belfunctie zou bevatten, maar een eventuele releasedatum bleef uit. Daar is nu verandering in gekomen: de optie om met WhatsApp te bellen is pas vanaf volgend jaar beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Belfunctie WhatsApp

belfunctie WhatsApp

Dit meldt WhatsApp’s CEO Jan Koum op Code/Mobile, een technologieconferentie in Californië. Een belfunctie voor WhatsApp staat al geruime tijd op de planning en moet ervoor zorgen dat de chat-app kan concurreren met diensten als Skype en Viber. De release werd aanvankelijk voor het einde van dit jaar verwacht, maar is uiteindelijk toch verplaatst naar begin 2015.

Koum geeft aan dat het team achter de populaire berichten-app hard werkt aan de functie, maar tegen een aantal technische problemen aanloopt. Zo heeft WhatsApp niet op elke smartphone toegang tot alle microfonen en hierdoor is ruisonderdrukking in sommige gevallen een lastig verhaal.

Ook wilt WhatsApp de belfunctie zo optimaliseren dat er in omgevingen met slecht bereik nog een werkend signaal behouden kan worden. In sommige landen wordt nog gebruik gemaakt van 2G Edge, een aanzienlijk trager netwerk dan bijvoorbeeld 3G en 4G. WhatsApp is over de gehele wereld ongekend populair en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat het bedrijf de mogelijkheid om te bellen naar de 600 miljoen maandelijkse gebruikers uitrolt.

Meer over WhatsApp

Eerder dit jaar werd de populaire dienst voor maar liefst 14 miljard euro door Facebook overgenomen en veel gebruikers waren destijds bang dat er het een ander zou veranderen. Toch is WhatsApp gebleven zoals de chat-app altijd was. Het eerste jaar gebruik je de dienst gratis, daarna dien je een jaarlijks bedrag van 89 cent te betalen. Overigens hoeven we niet bang te zijn dat er binnenkort advertenties in de app verschijnen, want dit zou de gebruikerservaring volgens Koum niet ten goede komen.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu