Belangrijke iOS ontwikkelaar verlaat Apple
Roel van Hout

Henri Lamiraux, een belangrijke iOS ontwikkelaar, heeft Apple verlaten. Met Lamiraux verdwijnt 23 jaar aan Apple-ervaring.

Het nieuws werd dit weekend bekend, al verliet Lamiraux het bedrijf enkele weken geleden al, na de afronding van iOS 7.0.3. Lamiraux laat weten kortgeleden besloten te hebben dat iOS 7 zijn laatste project bij Apple zou zijn, meldt 9to5Mac.

iOS ontwikkelaarLamiraux’ officiële titel was ‘vice-president for iOS Apps and Engineering‘, wat betekent dat hij verantwoordelijk was voor ontwikkeling van Apple apps, features van iOS 7, het oplossen van bugs en programma’s voor het bouwen van apps voor iOS 7. Lamiraux werkte direct onder Craig Federighi, de man die iOS en OSX aan het publiek toonde op de verscheidene Apple-presentaties dit jaar.

iOS ontwikkelaar Lamiraux begon in 1990 bij Apple

Lamiraux werkte al sinds 1990 bij Apple. Hij begon bij de Mac-afdeling. Na 15 jaar gewerkt te hebben aan onder meer OS X, stapte hij in 2005 over naar de iOS-afdeling van het bedrijf. In 2009 kreeg hij daar bovenstaande titel, die hij tot zijn vertrek behield.

Het is nog niet duidelijk wie Lamiraux op zal volgen, maar hij lijkt in ieder geval niet met ruzie te zijn vertrokken zoals zijn vorige baas, Scott Forstall. Die werd gedwongen het bedrijf te verlaten omdat hij en Jony Ive, ontwerper van hardware, het niet eens konden worden over de koers van iOS.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.