Facebook Messenger en Instagram worden samengevoegd: dit verandert er voor jou

Dilara Isik
17 augustus 2020, 10:55
2 min leestijd

Facebook is begonnen met het omzetten van de knop om de chatsystemen van Instagram en Facebook Messenger samen te voegen. Op zowel Android-smartphones als iPhones hebben meerdere gebruikers een pop-up melding gehad in de Instagram-app. Hierin werd de update aangekondigd.

Lees verder na de advertentie.

Facebook begint met fuseren van Messenger en Instagram

Na het installeren van de nieuwste update voor Instagram kregen sommige gebruikers een pop-up melding te zien. De melding liet weten dat er een nieuwe manier is om berichten te sturen op Instagram. Hierbij horen ook nieuwe kleurrijke chats en meer emoji-reacties. Verder kun je na de update swipen om op een bericht te antwoorden. De laatste feature is gelijk de grootste verandering: “Chatten met vrienden die Facebook gebruiken”.

Na het updaten en activeren van de functies is het bericht-icoontje van Instagram vervangen voor het icoon van Facebook Messenger. De chats worden dan inderdaad kleurrijker: de berichten wisselen tussen blauw en paars wanneer je door de chats scrolt. Het is nu nog niet mogelijk om Facebook-gebruikers berichten te sturen vanuit je Instagram-app, maar die functie komt mogelijk in de toekomst.

Plannen voor fusie stuitten eerder op weerstand

Facebook heeft namelijk al laten weten dat het platform het sturen van berichten binnen Messenger, Instagram en WhatsApp wil samenvoegen. Op die manier kun je contact houden met gebruikers die slechts één van de drie apps gebruiken.

Toen de plannen voor de fusie begin vorig jaar bekend werden, stuitte het platform op enige weerstand. Zo beweerde de Duitse minister van Justitie, Katarina Barley, dat zo een “monopolie” ontstaat en dit niet mag. De plannen gaan nu alsnog door.

Facebook-baas Mark Zuckerberg liet weten dat het social media-platform ook rekening houdt met privacy. De berichten maken namelijk gebruik van end-to-end encryptie. Op die manier worden je berichten versleuteld, waardoor ze alleen leesbaar zijn voor jou en de ontvanger van je berichten. Facebook is niet altijd even zuinig geweest op de privacy: zo lekten vorig jaar miljoenen Facebook- en Instagram-wachtwoorden.

Door de populaire apps samen te voegen hoopt Facebook te kunnen concurreren met iMessage. Nu veel Instagram-gebruikers de Messenger gaan gebruiken, zal het gebruikersaantal flink stijgen. Het is nog niet duidelijk wanneer ook WhatsApp fuseert met Messenger.

Bron afbeelding: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen