‘iPhone en iPad krijgen beeldvullende videoadvertenties’
Gijs Ettes

Geruchten gaan dat iPhone- en iPad-gebruikers nog dit jaar worden gepresenteerd met beeldvullende videoadvertenties die automatisch binnen apps worden afgespeeld. Hierbij kan gedacht worden aan advertenties die starten wanneer je in een game een bepaald level hebt voltooid.

Videoadvertenties op je Apple-toestel

iPad beeldvullende videoadvertentiesOp dit moment moet een gebruiker nog op een mobiele banner klikken om de videoadvertentie te starten, maar daar komt volgens Ad Age dit jaar verandering in. De site baseert zich op anonieme bronnen betrokken bij Apple, maar weet niet hoe het bedrijf de nieuwe iAds gaat verkopen en tegen welke prijs. Apple heeft niet gereageerd op de berichtgeving.

De beeldvullende videoadvertenties zijn mogelijk een stap van Apple om meer te halen uit mobiel adverteren. De opbrengsten van het iAds platform, dat in 2010 werd opgestart, vallen vooralsnog tegen. Sinds dat jaar is de minimale waarde van een advertentiecontract verlaagd van 1 miljoen dollar tot 100.000 dollar om meer adverteerders te trekken.

Dankzij die stap harkte Apple in 2012 125 miljoen dollar binnen met mobiele advertenties, zo blijkt uit cijfers van IDC. Aardig wat, maar aanzienlijk minder dan de 243 miljoen dollar die AdMob, inmiddels onderdeel van Google, ophaalde.

Lees meer over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.