Beddit test nieuwe functies slaapmonitor via bètaprogramma
Dennis de Vries

Gebruikers van de slaapmonitor Beddit, eigendom van Apple, kunnen zich inschrijven voor een bètaprogramma. Daarmee hebben ze vroeg toegang tot nieuwe functies. Apple krijgt daarvoor gebruikersgegevens terug.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Testcase voor Apples slaapmonitor

Het Beddit Beta Program is sinds maandag opengesteld. Iedereen die ervoor in aanmerking komt en zich inschrijft, krijgt daarmee toegang tot functies in de slaaptracker die nog niet beschikbaar zijn voor normale gebruikers.

Als tegenprestatie delen de bètagebruikers hun gegevens met Apple. Daaronder valt bijvoorbeeld informatie over hoe de app wordt gebruikt, welke instellingen worden aangepast, slaapgegevens van de gebruiker en andere ‘diagnostische informatie’.

Beddit beta programma van start

Het bedrijf Beddit werd in 2017 overgenomen door Apple. Het vermoeden bestaat dat de technologie van de Finse start-up een belangrijke rol gaat spelen bij de ontwikkeling van Apples eigen slaapmonitor. Er gaan al een tijd geruchten dat Apple zo’n functie wil toevoegen aan de iPhone en Apple Watch. Waarschijnlijk gaat dat pas in 2020 gebeuren.

Slaapband met sensoren

Beddit maakt gebruik van externe sensoren om iemands slaap te meten. Zo bracht het eind vorig jaar een nieuwe versie van de slaapmat uit. De Beddit Sleep Monitor 3.5 is een dunne band die op je matras ligt. Tijdens het slapen meet het zo je ademhaling, hartslag en slaapbewegingen, die het doorstuurt naar de Beddit-app. Deze gegevens zijn ook te synchroniseren met Apples HealthKit.

Wie deel wil nemen aan het bètaprogramma van Beddit en zo als eerste de nieuwe functies van de slaapmonitor wil gebruiken, moet wel aan een aantal eisen voldoen. Helaas is één van de eisen dat je inwoner moet zijn van de Verenigde Staten. Voor deze testfase is het ook een vereiste dat je de Beddit Sleep Monitor 3.5 alleen daar gebruikt. Nederlandse en Belgische bezitters van de Beddit-slaapband kunnen daarom niet meedoen.

Lees meer over HealthKit

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.