Beats werkte aan Sonos-concurrent voor Apple-overname

Rutger Otto
13 juni 2015, 11:10
1 min leestijd
Beats werkte aan Sonos-concurrent voor Apple-overname

Voordat Beats vorig jaar werd overgenomen door Apple om te werken aan een nieuwe muziekdienst, bouwde Beats aan een speakerlijn waarmee het met Sonos kon concurreren.

Lees verder na de advertentie.

Beats Sonos-concurrent

Dat schrijft Variety. Meteen toen Apple Beats kocht voor 3 miljard dollar, stopte het bedrijf met de ontwikkeling van de speakers. Sommige van de ontwikkelaars werden op andere projecten gezet, anderen verlieten het bedrijf.

Oorspronkelijk hoopte Beats de speakers nog voor de zomervakantie uit te brengen. Beats had al enkele (Bluetooth-)speakers op de markt, maar de nieuwe boxen moesten werken met Bluetooth, wifi en NFC. Daarmee zouden gebruikers op alle manieren muziek kunenn spelen. De grootste speaker voor in de woonkamer moest zo’n 750 dollar gaan kosten, ook waren er kleinere exemplaren voor meer betaalbare prijzen.

De speakers zouden op dezelfde manier werken als Sonos. Gebruikers hadden de speakers in verschillende kamers kunnen zetten en ze afzonderlijk of tegelijk kunnen bedienen om op die manier muziek via bijvoorbeeld Spotify of Apple Music af te spelen.

apple music groot ios 8.4

Problemen

Beats zou de technologie helemaal zelf ontwikkelen. Daarom liep het bedrijf wel tegen verschillende problemen aan in het productieproces. Volgens Variety was dat de reden dat Apple een punt zette achter de ontwikkeling van de speakers. Het kan echter ook zo zijn dat Apple het project tijdelijk op pauze heeft gezet, om het later weer op te pakken.

Variety schrijft ook dat Apple niet overtuigd is van Beats’ hardware. Sinds de overname zou ongeveer de helft van de werknemers van Beats zijn ontslagen of vrijwillig zijn vertrokken.

Apple Music

Eind deze maand lanceert Apple Music, de nieuwe muziekdienst van Apple die met Beats-medewerkers gemaakt is. De streamingdienst kun je op 30 juni verwachten als je updatet naar iOS 8.4.

Lees meer over Apple Music

Bron: Variety
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen