Apple brengt nieuwe Beats-koptelefoon met actieve ruisonderdrukking uit

Michel van 't Klaphek
16 oktober 2019, 8:54
2 min leestijd
Apple brengt nieuwe Beats-koptelefoon met actieve ruisonderdrukking uit

Beats heeft de Solo Pro aangekondigd, een over-ear hoofdtelefoon met actieve noise cancelling. Het is nog niet bekend of de headset in Nederland uitkomt.

Beats Solo Pro officieel

Beats, een dochterbedrijf van Apple, brengt de Solo Pro voor 299 dollar uit. De hoofdtelefoon is in de Verenigde Staten per direct te bestellen. Over een Nederlandse release en adviesprijs is nog niets bekend. De eerder dit jaar onthulde Powerbeats Pro zijn wel in ons land verkrijgbaar.

De Beats Solo Pro is uitgerust met de H1-chip, waardoor je Siri kunt gebruiken. Deze chip is ook aanwezig in de AirPods 2 en eerder genoemde Powerbeats Pro. Bovendien gaat koppelen met je iPhone makkelijker dankzij de H1-chip.

Ook is de headset uitgerust met actieve noise cancelling. Hierdoor wordt omgevingsgeluid volledig gedempt en kun jij je focussen op werk of studie. Bovendien wordt de ruisonderdrukking continu aangepast aan het geluidsniveau van je omgeving.

De nieuwe Beats-hoofdtelefoon is draadloos. Hij schakelt automatisch in als je hem uit elkaar vouwt. Uitschakelen doe je door de headset weer in te klappen. Naast actieve ruisonderdrukking beschikt de Beats Solo Pro ook over een Transparency-modus.

Lees ook: Koptelefoon-keuzegids: de 5 beste draadloze oordopjes op rij

Beats Solo Pro officieel

Verkeersmodus

Hierdoor laat de hoofdtelefoon sommige omgevingsgeluiden door. Dit is wel zo veilig wanneer je de hoofdtelefoon in het verkeer draagt, zodat je het verkeer om je heen kunt horen. Je schakelt de modus in via de knop op de linkerschelp. Op de rechter over-ear oordop kun je muziek bedienen en het volume aanpassen.


Volgens Beats gaat de Solo Pro zo’n 22 uur mee op een volle acculading. De hoofdtelefoon weer van stroom voorzien gaat via het meegeleverde Lightning-naar-usb-kabeltje. Dankzij Fast Fuel kun je na 10 minuten opladen weer 3 uur muziek luisteren. De Beats Solo Pro verschijnt in de kleuren lichtblauw, donkerblauw, grijs, ivoor, rood en zwart.

Op de hoogte blijven van de Beats Solo Pro? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app!

Categorieën: Apple, Devices
Spotlight: Beats Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's