‘Beats Music volledig vernieuwd door Apple, release in juni’

Wouter Nijsen
4 februari 2015, 21:26
2 min leestijd
‘Beats Music volledig vernieuwd door Apple, release in juni’

Volgens de laatste geruchten is Apple bezig om Beats Music grondig onder handen te nemen. Het bedrijf uit Cupertino zou de dienst volledig willen integreren in iOS en uitbrengen in juni.

Lees verder na de advertentie.

Beats-muziekdienst geïntegreerd in iOS

beats music kosten

Het is alweer een tijdje geleden dat Apple Beats overnam, maar het was nog niet bekend wat het bedrijf uit Cupertino precies met de dienst van plan was. Volgens 9to5Mac, dat op onderzoek uitging en met diverse bronnen uit de muziekindustrie sprak, is Apple bezig de Beats-dienst compleet te vernieuwen.

Het schijnt dat Apple er niet voor kiest om op elke iPhone een standaard Beats-app te installeren, maar het bedrijf zou de dienst volledig in iOS en iTunes willen integreren. Beats Music zou een centrale rol krijgen in de standaard Muziek-app van iOS, en zich voornamelijk richten op de muziekbibliotheek van de gebruiker.

Daarnaast zal de muziekdienst worden voorzien van een nieuw design, dat door Apple zelf wordt ontworpen. Hierbij wordt afgestapt van de kenmerkende zwarte en rode kleuren, die vervangen worden voor een uiterlijk dat in lijn ligt met de standaard Muziek-app en iTunes.

Release in juni

9to5Mac zegt ook te weten dat Apple Beats Music in juni zal lanceren. Waarschijnlijk wordt de dienst tijdens het jaarlijkse WWDC (Worldwide Developers Conference) voor het eerst getoond, waarna een release al vrij snel volgt. Eerdere berichten suggereerden een release in maart, maar vanwege diverse problemen zou Apple dit niet kunnen halen.

Beats van Apple moet de concurrentie aangaan met populaire diensten als Spotify en Rdio. Net als bij laatstgenoemden zul je voor het gebruiken van Beats Music hoogstwaarschijnlijk moeten betalen. Er wordt over een maandelijks bedrag van 7,99 dollar gesproken, al is het nog niet bekend wat de dienst in Europa gaat kosten.

Lees meer over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu