Zo stap je over van Beats Music naar Apple Music

Vanaf 30 november trekt Apple de stekker uit Beats Music. Huidige gebruikers van de muziekdienst krijgen de mogelijkheid om over te stappen op Apple Music. Wij leggen uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Beats Music stopt

Via een melding in de app en op de website van Beats Music wordt bekendgemaakt dat de muziekdienst vanaf 30 november ermee stopt. De abonnementen van huidige leden worden geannuleerd, maar Apple geeft hen wel de mogelijkheid hun afspeellijsten en voorkeuren over te zetten naar Apple Music.

Apples eigen muziekdienst werd in mei dit jaar geïntroduceerd, waarna veel gebruikers van Beats Music overstapten. Sinds juni dit jaar werden er ook geen nieuwe abonnees meer geaccepteerd voor Beats Music, dat Apple in mei 2014 overnam van Dr. Dre voor drie miljard dollar.

beats music stopt

Zo stap je over

Ben jij nog in het bezit van een Beats Music-abonnement en wil je overstappen op Apple Music, dan moet je de volgende stappen uitvoeren:

beats music stopt

  1. Zorg dat je iOS-toestel en de Beats Music-app van de laatste update zijn voorzien;
  2. Check ook of je op iTunes bent ingelogd met je Apple ID;
  3. Open Beats en druk op ‘Get Started’ (begin);
  4. Selecteer ‘Individual’ (individueel; het is later mogelijk om je abonnement om te zetten naar de familie-versie, mocht je dat wensen);
  5. Druk op ‘Continue’ (doorgaan) en voer het wachtwoord van je Apple ID in;
  6. Om te bevestigen voer je nog eenmaal je wachtwoord in.

Vervolgens opent de Apple Music-app en heb je succesvol je abonnement overgezet van Beats Music naar Apple Music. Ook je afspeellijsten en andere voorkeuren zijn nu overgenomen door Apples eigen muziekdienst.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.