Hoe Apple de competitie voor Beats Music probeert uit te schakelen

Naar verluidt oefent Apple druk uit op platenmaatschappijen om te voorkomen dat zij hun licentie met Spotify vernieuwen voor het streamen van gratis muziek. Ook zou het bedrijf Universal Music Group een vergoeding aanbieden om muziek van YouTube af te halen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Apple zet concurrentie buitenspel’

Beats Music release Het lijkt erop dat Apple probeert om de competitie uit te schakelen in aanloop naar de Beats Music release. The Verge meldt dat Apple zijn invloed in de muziekindustrie gebruikt om onder meer Spotify het leven zuur te maken. Het zou een grote klap voor de muziekdienst zijn als diverse grote platenmaatschappijen het niet meer toelaten dat Spotify hun muziek gratis aanbiedt. Van de 60 miljoen luisteraars die Spotify heeft, zijn er namelijk maar 15 miljoen die een betaald abonnement hebben.

De stap van Apple zou ook invloed kunnen hebben op andere muziekdiensten die een freemiumversie van hun abonnement aanbieden. Bovendien melden bronnen uit de muziekindustrie dat Apple de Universal Music Group heeft benaderd voor het verwijderen van muziek van YouTube. Het bedrijf in Cupertino zou in ruil daarvoor een vergoeding betalen aan de platenmaatschappij.

Het zijn agressieve stappen van Apple in aanloop naar de introductie van Beats Music, die dan ook de aandacht van het Amerikaanse Ministerie van Defensie en de Europese Commissie hebben getrokken. Eerstgenoemde is volgens The Verge een onderzoek gestart en heeft al diverse hooggeplaatste personen uit de muziekindustrie ondervraagd over de tactieken van Apple.

Beats Music release op 8 juni

Beats Music is gebaseerd op het vorig jaar overgenomen Beats en wordt volgens de laatste berichten volledig geïntegreerd in iOS en geïntroduceerd op 8 juni, de dag dat ontwikkelaarsconferentie WWDC 2015 start. Wat de muziekdienst precies gaat kosten in Europa is nog niet bekend. In de VS wordt gesproken over een maandelijks bedrag van 7,99 dollar.

Het laatste nieuws over Beats Music

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.