BBC twijfelt over apps

Redactie
30 maart 2010, 13:26
1 min leestijd
BBC twijfelt over apps

De British Broadcasting Corporation, aka BBC, denkt nog eens goed na over de lancering van haar iPhone applicaties in de app store. De BBC Trust, een organisatie die BBC controleert, vraagt zich af of BBC geen commercieel karakter krijgt met de apps.

Publieke omroep

BBC is een publieke omroep, dat betekent dat het veel subsidie krijgt van de overheid in het Verenigd Koninkrijk en het niet commercieel is. Omdat ze een publieke omroep zijn moeten ze zich aan verschillende afspraken houden, ze mogen bijvoorbeeld geen advertenties tonen op hun website aan mensen in het Verenigd Koninkrijk.

Applicaties

Lees verder na de advertentie.

Het oorspronkelijke plan van BBC was om een aantal apps met nieuwsberichten in april te lanceren. De Newspaper Publishers Association (een ondernemingsbond van krantenuitgevers) was het hier echter niet mee eens, volgens de NPA gaat BBC de strijd aan met kranten middels de applicaties.

De BBC Trust is een onderzoek gestart of de bewering waar is en de applicaties niet in de app store mogen of dat het onzin is en ze gewoon gelanceerd mogen worden.

BBC

Bron: BBC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen