‘Apple ronselt meer BBC-talent voor nieuwe muziekdienst’

Rutger Otto
30 april 2015, 10:49
2 min leestijd
‘Apple ronselt meer BBC-talent voor nieuwe muziekdienst’

Apple lijkt het groots aan te willen pakken met de nieuwe muziekdienst, waarvan verwacht wordt dat die er komt. Na DJ Zane Lowe kaapt Apple nog meer radiomakers bij BBC weg.

Lees verder na de advertentie.

Van BBC naar Apple

Volgens Music Business Worldwide heeft Apple vier BBC-medewerkers aan boord gehaald om te werken aan een eigen ‘Spotify-killer’. Het zou gaan om producers van BBC Radio 1, waaronder James Bursey, de producer van Zane Lowe’s radioprogramma.

Zane Lowe was één van de beste DJ’s bij BBC Radio, die onder meer Arctic Monkeys en Adele ontdekte en op de kaart zette. In februari maakte hij als eerste de overstap naar Apple, maar wat hij daar precies doet is nooit duidelijk geworden.

zane lowe
Zane Lowe

Producers

Naast Bursey zouden ook andere ’sterproducers’ naar Apple verhuizen. “Het is niet te ontkennen dat er een soort exodus plaatsvindt van Radio 1 naar Apple”, zei een anonieme bron tegen Music Business Worldwide. “Nu vier producers de overstap naar Apple maken, is de verhuizing van Zane Lowe ook veel duidelijker, niet?”

Het is nog steeds onduidelijk wat de BBC-producers precies bij Apple gaan doen, maar het ligt in lijn der verwachting dat ze gaan werken aan de nieuwe muziekstreamingdienst waar al tijden geruchten over gaan. Apple zou de strijd willen aangaan met diensten als Spotify, Deezer en Tidal met een eigen service.

Beats Music

Hoe dat eruit zou zien is niet bekend. Wel zou het een logische stap zijn, nadat Apple vorig jaar Beats Music opkocht en het talent van Dr. Dre en Jimmy Iovine aan boord haalde. Sindsdien lijkt het bedrijf uit Cupertino in het geheim aan een streamindienst te werken. Wellicht is Apple gecharmeerd van de manier waarop de Britse radio jonge luisteraars weet te trekken en hoopt het bedrijf die kennis in te zetten voor een eigen dienst.

We hopen er tijdens de komende WWDC in juni meer over te horen, als Apple ook de nieuwe iOS aankondigt.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu