iOS 12-gebruikers klagen over hoog accuverbruik Schermtijd-functie

Florence Peeters
9 oktober 2018, 12:58
2 min leestijd
iOS 12-gebruikers klagen over hoog accuverbruik Schermtijd-functie

Sommige iPhone-bezitters zien hun accupercentage een stuk sneller dalen in iOS 12. Op verschillende fora klagen gebruikers over het probleem, en de nieuwe functie Schermtijd lijkt de oorzaak te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Batterijverbruik Schermtijd zorgt lege iPhones

iPhone-bezitters laten onder meer van zich horen op Reddit, Twitter en het forum van Apple. Sinds ze de iOS 12-update hebben geïnstalleerd, loopt de accu van hun iPhone extreem snel leeg. Enkele gebruikers stellen dat het probleem is opgelost nadat ze Schermtijd hebben uitgeschakeld. De nieuwe iOS 12-functie zou dus de vervelende stroomvreter kunnen zijn.

Gids: Zo maakt iOS 12 je iPhone minder verslavend

Het gebeurt vaker dat gebruikers na een grote jaarlijkse software-update klagen over het feit dat de accuduur sterk is gedaald. Een gebruiker op het Apple-forum zegt dat na het installeren van iOS 12 het percentage daalde met de minuten. Een ander geeft aan dat zijn iPhone ineens binnen twee uur leeg was.

Ook op iPads met iOS 12 zou het probleem zich voordoen. Een Reddit-gebruiker ontdekte dat het uitschakelen van Schermtijd op zowel zijn iPhone als iPad ervoor zorgde dat het snelle accuverlies stopt. Andere pechvogels op het forum lijken ook geholpen te zijn met deze oplossing.

Batterijstatistieken geven geen uitsluitsel

Het lijkt dus dat Schermtijd niet op ieder apparaat goed werkt en wel erg veel stroom verbruikt. Toevallig is dat Apple in iOS 12 ook verbeterde batterijstatistieken heeft toegevoegd, waardoor je meer inzicht krijgt in je iPhone-accugebruik.

Omdat Schermtijd geen aparte app is maar onderdeel van de software, wordt het verbruik van de standaard-app niet los getoond in de statistieken. Het is dus lastig te controleren of Schermtijd daadwerkelijk de veroorzaker van slechte accuduur is.

Apple heeft nog niet gereageerd op de bug en het is ook onduidelijk of het probleem zich vanzelf oplost, of met een volgende update verholpen wordt. De eerste bugs zijn al opgelost, nu iOS 12.0.1 is uitgebracht. Deze update verhelpt met name enkele problemen voor de iPhone XS en iPhone XS Max.

Loopt de accu van jouw iPhone of iPad een stuk sneller leeg met iOS 12? Laat het ons weten in de reacties!

Check meer artikelen over iOS 12

Categorieën: Apple, iOS
Thema: iOS 12

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen