Batterij van AirPods vervangen kost 67 euro buiten garantie

Rutger Otto
15 december 2016, 10:58
2 min leestijd
Batterij van AirPods vervangen kost 67 euro buiten garantie

Met garantie kost een nieuwe batterij in de AirPods niets, maar na de restitutieperiode ben je 67 euro kwijt.

Lees verder na de advertentie.

Batterij AirPods vervangen

Het is onbekend hoe lang gebruikers met hun AirPods gaan doen. Bij de Mac kan Apple inschatten wat de levensduur van de accu ongeveer is, vaak is die na 1000 keer volledig laden aan vervanging toe. Voor AirPods heeft Apple dat echter niet bepaald. We mogen er vanuit gaan dat ze lang mee gaan, maar feit is dat ze na een tijd aan vervanging toe zijn omdat de batterij niet meer zo goed werkt.

Apple heeft inmiddels zijn website geüpdatet met informatie over wat het kost om de batterijtjes te vervangen. Dat valt volgens het bedrijf onder iPhone-service. Op deze pagina staat wat het kost om bijvoorbeeld schermen te vervangen van de iPhone 4S en nieuwer. Onderaan het lijstje met iPhones staat wat service aan de AirPod-batterij kost: 67,10 euro per stuk.

AirPods verkoop

Garantie

Het gaat hier wel om service buiten de garantie om. Ben je nog binnen de garantietijd, dan helpt Apple je gratis. Op de Amerikaanse pagina staat overigens meer informatie over de batterijkwestie. Bijvoorbeeld dat het 69 dollar kost om een batterij te vervangen (hier dus 67,10 euro). Je bent hetzelfde bedrag kwijt als je een AirPod kwijtraakt, iets waar veel mensen bang voor zijn.

Ook staat op de Amerikaanse pagina wat je moet doen als er problemen zijn met de accu van het oplaaddoosje. Daarvan kost het vervangen eveneens 67,10 euro, hetzelfde geldt voor een verloren doosje.

AirPods bestellen

De AirPods zijn nu bij Apple te bestellen, al is de levertijd al flink opgelopen. Bestel je de draadloze oordoppen nu via de online winkel, dan moet je er zes weken op wachten. Een setje AirPods kost 179 euro. De batterijduur van AirPods biedt 5 uur luistertijd of 2 uur gesprekstijd op een volle lading. Daarna kun je ze bijladen met de oplaadcase. Die is goed voor 24 uur extra luistertijd of maximaal 11 uur gesprekstijd. Door de AirPods een kwartier in het doosje te doen, krijg er drie uur luistertijd bij.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Categorie: Accessoires
Thema: Apple
Device: AirPods

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen