Baseband versie 05.12.01 is te unlocken

Redactie
29 mei 2010, 11:51
1 min leestijd
Baseband versie 05.12.01 is te unlocken

MuscleNerd van het iPhone Dev Team heeft zojuist bekend gemaakt dat hij in staat is om Baseband-versie 05.12.01 te unlocken. Deze versie van de baseband is te vinden in firmware 3.1.3 en firmware 4.0. De unlock zorgt ervoor dat je de iPhone met die baseband-versie te gebruiken is met alle providers, en dus niet alleen met de provider waarbij je de telefoon gekocht hebt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 4G/HD

MuscleNerd heeft aangegeven dat hij de unlock pas gaat publiceren als de nieuwe iPhone 4G/HD te koop is. Door deze beslissing kan het zo zijn dat deze nieuwe iPhone al vanaf de eerste dag te unlocken is. Een jailbreak zal waarschijnlijk ook niet lang op zich laten wachten, want firmware 4.0 is al op verschillende manieren te jailbreaken op dit moment.

Als je je iPhone in de toekomst wilt unlocken is het belangrijk dat je de firmware van de iPhone niet meer update. Het kan namelijk zo zijn dat Apple een nieuwe firmware uitbrengt waarin de kwetsbaarheid van de baseband is aangepakt. Dit zou dan een eventuele unlockmogelijkheid tegenwerken.

Bron: Twitter

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen