Dit Apple Watch-bandje weet precies hoeveel je gedronken hebt

Lars Paijmans
6 januari 2017, 11:01
1 min leestijd
Dit Apple Watch-bandje weet precies hoeveel je gedronken hebt

Op je Apple Watch kijken of het tijd is voor de vrijdagmiddagborrel is leuk, maar dit bandje gaat een stuk verder.

Lees verder na de advertentie.

BACtrack Skyn weet hoe dronken je bent

Negen van de tien Apple Watch horlogebandjes is bedoeld om het uiterlijk van de smartwatch te veranderen. De BACtrack Skyn voegt echter een geheel nieuwe functie toe. Aan de onderkant van het bandje (waar normaal gesproken de sluiting zit) is een alcoholmonitor te vinden. Deze laat via een bijbehorende Apple Watch-app continu zien hoe hoog het alcoholpromillage in je bloed is.

Een blaastest is dus niet meer nodig, een simpele blik op je pols is genoeg om te zien of je nog een drankje moet bestellen of dat het beter is om naar huis te gaan.

BACtrack Skyn

Dit is ook de motivatie van de makers: gebruikers bewuster maken van hun alcoholgebruik en hierdoor zorgen dat ze minder vaak teveel drinken. Bovendien laat het goed zien hoe lang alcohol effect op je lichaam blijft hebben. Via de app kun je een alarm instellen voor wanneer het alcoholpercentage een bepaald niveau bereikt.

Interessant voor onderzoekers

Naast een interessante uitbreiding voor de Apple Watch is de BACtrack Skyn ook een uitkomst voor de medische sector. Een sensor die gebruikers niet handmatig hoeven te activeren en altijd data verzamelt is immers een stuk betrouwbaarder dan een sporadische blaastest. Bovendien kan de BACtrack-app gekoppeld worden aan Apples HealthKit. De Apple Watch alcoholmeter moet deze zomer op de markt komen voor een adviesprijs van $99,-.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen