BackOff stopt het maken van reservekopieën
Redactie

Als je je iPhone of iPod Touch met je computer verbindt gaat iTunes altijd een reservekopie maken. Dit duurt meestal erg lang, en dus annuleert men dit vaak. Als je op annuleren klikt duurt het meestal ook nog een tijdje voordat het echte synchroniseren gaat beginnen. Hierdoor kan het zo zijn dat je ruim 20 minuten doet over een synchronisatie van 2 nummers. BackOff zorgt ervoor dat je veel tijd hiermee bespaart.

Stop de reservekopieën

BackOff is een zeer klein programmaatje waarmee je het maken van reservekopieën stop kan zetten. Het programma is niet meer dan een elke knop waarop ‘Turn on’ of ‘Turn off’ op staat. Als je op de knop ‘Turn off’ klikt zal iTunes bij het volgende contact met de iPhone of iPod Touch geen reservekopie maken. Als je toch wel een reservekopie wilt maken omdat je wel even de tijd hebt klik je weer op de ‘Turn on’-knop.

Om op de knop ‘Turn on’ of ‘Turn off’ te klikken moet iTunes wel uitstaan. Je moet dus telkens als je je keuze wilt wijzigen iTunes uitzetten, BackOff opstarten, de knop aanklikken, Backoff afsluiten en iTunes weer opstarten. Het lijkt misschien veel werk, maar je kan hier erg veel tijd mee besparen.

BackOff is te gratis downloaden voor Windows (XP SP2 / Vista / 7) en Mac OSX (Tiger / Leopard / Snow Leopard) via de website van de ontwikkelaars.

Bron: MacWorld

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Music

  Een reservekopie van 20 minuten… mmmm, dan zit er toch iets verkeerd (of je synct over USB 1 🙂 ).
  Bij mij duurt het syncen (nummers, foto’s, programma’s) & backuppen welgeteld 1:56, waarvan slechts 12 seconden voor de reservekopie (±15GB).
  Een reservekopie (in combinatie met Time Machine) kan je veel kopzorgen besparen) !

 • Sander Tamaëla

  Het ligt een beetje aan de hoeveelheid apps, muziek, foto’s en films. Ook het afhankelijk van de versie van je iPhone, een 3G doet er nl erg lang over als je veel hebt geinstalleerd.

 • Peter

  Ik heb automatische backup in iTunes uitgezet 

 • marcel

  LOL
  ik heb ‘m meteen in gebruik genomen.

 • Marcel

  Ik zit me nu weer dood te ergeren aan die iphone. Hij is “bezig” met een update naar iphone 4 (ik heb een 3g). Hij is nu al zo’n 2 uur bezig met het maken van een reservekopie, en de balk geeft ongeveer 5 tot 10% aan. Ziet er niet naar uit dat ik hem vandaag nog kan gebruiken dus…
  Normaal gesproken klik ik altijd op het kruisje als hij begint met reservekopie (en dan duurt het inderdaad alsnog minimaal een kwartier), maar met een update werkt dat niet. Ik zal zeker deze software gaan gebruiken.

  Ik ben over het algemeen erg blij met mijn iphone, maar synchroniseer veel te weinig door de tijd die het duurt. En op dit moment (ik heb nog meer te doen vandaag) gooi ik het hele apparaat het liefst het raam uit.

 • @Marcel

  Ik heb hetzelfde probleem!(3g) Ik ben nu een half uur bezig met de automatische Reservekopie die bij de update komt. En hij is nu pas op 2% ofzo!
  T ligt niet aan m’n systeem die heeft 6gb ram en een i7.

  Aarggg heel vervelend dit.. klote itunes

 • Heeey mensen nog ff voor iedereen die een trage Reservekopie heeft!

  Ik kom er net achter dat als ik ‘Taak beheer’ open en dan bij processes de AppleMobileDeviceHelper.exe rechtermuisknop en de prioriteit op High zet, dan gaat ie meteen stukke sneller, (hij is bijna klaar!)

 • Heeey mensen nog ff voor iedereen die een trage Reservekopie heeft!

  Ik kom er net achter dat als ik ‘Taak beheer’ open en dan bij processes de AppleMobileDeviceHelper.exe rechtermuisknop en de prioriteit op High zet, dan gaat ie meteen stukke sneller, (hij is bijna klaar!))

 • Herman

  Hetzelfde probleem is er op de iPad. De aansluiting op Windows is echt belabberd! Ik heb erg veel spijt dat ik naar Apple ben overgestapt. Apple zou zoveel beter zijn dan Windows, nou vergeet het maar! Continu hangs, geen reder wip ken mogelijk, geen software updates maken mogelijk, urenlang wachten totdat iTunes wordt opgestart, continu hangs in iTunes.
  Kortom, ik ben Apple helemaal zat! En het is nog veel duurder ook……
  Ik lijk wel gek!