De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tim Cook bespreekt auto-ideeën met de ceo van Fiat

Rutger Otto
11 mei 2015, 8:43
2 min leestijd
Tim Cook bespreekt auto-ideeën met de ceo van Fiat

De baas van Fiat Chrysler Automobiles zegt dat hij Tim Cook heeft gesproken over Apples ‘ingrijpen’ in de auto-industrie.

Lees verder na de advertentie.

Autoplannen Apple

Daarover schrijft Reuters. Sergio Marchionne, zoals de ceo van Fiat heet, was in Californië, waar hij afzonderlijk van elkaar sprak met Cook, Tesla-ceo Elon Musk en anderen. Ook maakte hij een ritje in de zelfrijdende auto van Google.

Over het gesprek met Tim Cook wil Marchionne overigens niet veel vertellen. Wel zei hij dat Cook ‘geïnteresseerd is in Apples interventie in de auto’. Het is niet gezegd dat het hierbij over Project Titan gaat, volgens geruchten de projectnaam van Apples eigen auto. Dat zou een elektrisch voertuig zijn, waar met 200 man aan wordt gewerkt.

Het blijft de vraag of Apple echt een auto bouwt. Er zijn in San Francisco wel busjes gespot met geavanceerde sensoren, maar het zou goed kunnen dat deze alleen gebruikt werden voor Apples Kaarten-app. Wel zou Apple enkele garages bezitten.

apple auto

CarPlay

Meer voor de hand liggend is echter dat Marchionne met Cook heeft gesproken over CarPlay, de oplossing voor iOS in de auto. Fiat is namelijk één van de autofabrikanten die ook oplossingen voor CarPlay in auto’s meelevert. Dankzij CarPlay is het mogelijk om de iPhone aan het dashboard van de auto te koppelen. Daarmee zijn de meeste communicatie-, navigatie- en entertainmentfuncties van de iPhone handsfree beschikbaar.

Over Tesla’s Elon Musk sprak Sergio Marchionne lovende woorden: “Ik ben zeer onder de indruk van wat die jongen heeft gedaan.” Musk sprak vorige week nog uit dat hij hoopt dat Apple een auto maakt. Ook zei hij dat Apple nauwelijks werknemers bij Tesla wegkaapt. “Als je kijkt naar de afgelopen 12 maanden, dan heeft Tesla zo’n vijf keer meer mensen bij Apple gerekruteerd dan andersom.”

Lees meer over CarPlay

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu