Patent: iPhone kan Memoji maken door een selfie te scannen

Michel van 't Klaphek
23 oktober 2019, 11:03
1 min leestijd
Patent: iPhone kan Memoji maken door een selfie te scannen

Een Memoji maken op basis van enkel een foto van je gezicht: als het aan Apple ligt is het binnenkort mogelijk. Dat blijkt uit een patent dat afgelopen week is ingediend bij het USPTO, het Amerikaanse patentenbureau.

Lees verder na de advertentie.

Patent: Automatisch Memoji maken binnenkort mogelijk

In het document beschrijft Apple hoe het in de toekomst mogelijk moet worden om een Memoji te maken op basis van een selfie. Het komt erop neer dat je gelaat wordt gescand op enkele kenmerken zoals gezichtsvorm, haarstijl en huidskleur.

Vervolgens wordt gezocht naar de Memoji die het meest in de buurt komt van jouw uiterlijk. Hier overheen wordt jouw gezichtsuitdrukking (van de gescande foto) geprojecteerd. Hierna kun je het poppetje nog aanpassen en opslaan om later te gebruiken.

Automatisch Memoji maken

Via bovenstaande manier kun je in theorie razendsnel Memoji aanmaken. Het enige dat je nodig hebt is een foto van je gezicht, zoals een selfie. Het lijkt erop dat de techniek niet werkt bij groepsfoto’s. De scanner moet immers veel unieke kenmerken van iemands gezicht scannen, en dat gaat lastig wanneer er meerdere personen op een foto zijn.

Zoals altijd is een patent geen garantie dat de functie er ook daadwerkelijk aan zit te komen. De afgelopen jaren voegt Apple echter wel steeds meer mogelijkheden voor Animoji en Memoji toe, dus het patent komt niet uit de lucht vallen.

Memoji in iOS 13

Vanaf iOS 13 kun je Animoji en Memoji als stickers gebruiken. Zo heb je standaard een collectie uitdrukkingen van jouw Memoji. Ook in Facetime kun je aan de slag met Memoji. Wil je weten waar je de animaties nog meer voor kunt gebruiken? Check dan onze uitgebreide Animoji- en Memoji-gids.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: USPTO
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu