Tim Cook: “Augmented reality kan menselijk contact juist versterken”
Lars Paymans

Het lijkt niet meer de vraag te zijn of, maar wanneer Apple haar eerste augmented reality-product presenteert. In een gesprek met Buzzfeed News benadrukt Tim Cook waarom hij augmented reality boven virtual reality verkiest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Waarom Augmented Reality Tim Cook zijn aandacht trekt

In het verleden hebben we de CEO van Apple al vaker over augmented reality horen praten, maar zelden was hij zo concreet als in het gesprek met Buzzfeed News. “Menselijk contact is niet te vervangen”, aldus Cook. “Daarom willen we dat technologie menselijk contact juist aanmoedigt.” Hier ziet hij kansen voor augmented reality.

Hiermee doelt hij op het gegeven dat Virtual Reality vooral een afgesloten ervaring is, die op een persoon gericht is die met een VR-bril een virtuele wereld betreedt. Augmented reality is er op gericht om de echte wereld te verrijken, door er een virtuele laag overheen te leggen. Het meest concrete voorbeeld hiervan is Pokémon GO, waarbij je iPhone als een lens fungeert waarmee je dingen ziet die er eigenlijk niet zijn.

“AR moedigt menselijk contact juist aan”

Cook legt uit dat VR interessante mogelijkheden biedt, maar dat het nooit voor techniek zal zorgen die een brede doelgroep aanspreekt. Hoewel AR volgens hem tijd heeft om te perfectioneren, kun je er vroeg of laat niet omheen. “Augmented Reality moedigt menselijk contact aan, terwijl virtual reality een barrière schept.”

Lees ook: Tim Cook: ‘augmented reality en AI vormen de kern van Apples toekomst’

Volgens Buzzfeed News heeft Apple recentelijk nog gesprekken gevoerd met verschillende bedrijven die zich specialiseren in zowel AR als VR. Hoewel dit de zoveelste keer is dat Tim Cook zich openlijk uitspreekt over AR, blijft het nog steeds onduidelijk wat Apple er precies mee van plan is. Achter de schermen werkt het bedrijf immers aan talloze projecten die misschien pas over jaren het daglicht zien.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.