Zo wil Apple met augmented reality Apple Maps verbeteren

Lars Paijmans
8 november 2016, 19:33
2 min leestijd
Zo wil Apple met augmented reality Apple Maps verbeteren

Dat Apple achter de schermen onderzoek doet naar augmented reality, maar een nieuw patent geeft ons eindelijk een concreter idee wat dit kan opleveren. Zo kan AR Apple Maps te hulp gaan schieten.

Lees verder na de advertentie.

Augmented Reality Maps, zo kan het gaan werken

Het Apple patent met de naam Augmented Reality Maps beschrijft een techniek waarin de ingebouwde sensoren en de camera van de iPhone benut. Op deze manier kan er via je iPhone-scherm een digitale laag over de echte wereld gelegd worden, die jou van relevante informatie voorziet.

augmented reality maps

Als voorbeelden worden hier straatnamen, interessante plaatsen en meer genoemd, die over een live video van de iPhone-camera heengeleid worden. Ook op GPS-gebaseerde navigatie hoort hierbij, zodat je in theorie op het scherm van je iPhone de straat voor je ziet, met een pijl die je de goede kant op wijst.

Door Augmented Reality Maps functies te introduceren, kunnen zo bijvoorbeeld namen van gebouwen in beeld verschijnen, al zijn er ook ambitieuzere plannen. Zo overweegt Apple om op basis van je locatie waarschuwingen te sturen als je een eenrichtingsweg inrijdt bijvoorbeeld. Door naadloos te kunnen schakelen tussen live video en een bovenaanzicht, kunnen gebruikers snel heen en weer schakelen tussen AR en het traditionele Maps-design.

Een techniek voor in de auto?

De afgelopen maanden heeft CEO Tim Cook zich meerdere malen opvallende positief uitgelaten over augmented reality. Volgens analist Ming-Chi Kuo zou dit hand in hand gaan met de nieuwe focus die Apple voor het autoproject heeft. Apple zou geen volledige auto mee willen maken, maar een software-systeem waarbij augmented reality voor een revolutionaire auto-ervaring moet zorgen. Daar sluit deze techniek natuurlijk perfect op aan. Met de hulp van AR zijn statische kaarten met routebeschrijvingen in theorie verleden tijd, maar het zal ongetwijfeld nog wel even duren totdat we hier mee aan de slag kunnen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Patent
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen