Audi ondersteunt CarPlay vanaf 2015

Rutger Otto
28 juni 2014, 10:52
2 min leestijd
Audi ondersteunt CarPlay vanaf 2015

Duitse automaker Audi heeft aangegeven dat nieuwe auto’s van het merk vanaf 2015 worden voorzien van CarPlay. Dit systeem biedt slimme oplossingen om je iPhone in de auto te gebruiken. Zo kun je straks met Audi CarPlay stemcommando’s geven om bijvoorbeeld te navigeren.

Lees verder na de advertentie.

audi carplay kl

Met de samenwerking is Audi het eerste automerk dat er als partner bijkomt, sinds Apple de eerste lijst autobedrijven afgelopen maart aankondigde. Audi staat echter nog niet op de CarPlay-pagina van de Apple website.

Audi CarPlay integratie vanaf 2015

Toch komt Audi CarPlay integratie eraan. Volgens de automaker vinden er ‘intensieve gesprekken plaats tussen het Audi ontwikkelingslab in Silicon Valley en Apple‘. De eerste Audi auto’s die voorzien zijn van CarPlay verschijnen al in 2015.

Dit jaar komen de eerste auto’s met CarPlay-ondersteuning op de markt. De eerste merken met integratie van het systeem zijn Ferrari, Hyundai, Mercedes-Benz, Honda en Volvo. In de toekomst zullen veel meer merken van CarPlay worden voorzien. Naast Audi staan onder meer Ford, Nissan, Toyota, BMW en Peugeot op de lijst van Apple.

“Onze klanten willen ‘altijd bereikbaar’ zijn”, zegt bestuurslid Ulrich Hackenberg van Audi in een persrelease. “Mensen willen diensten in hun auto gebruiken die ze van hun smartphone kennen.” In de toekomst kunnen mensen die functies gebruiken via bijvoorbeeld Audi CarPlay.

Over CarPlay

Volgens Apple gaat CarPlay het gemakkelijk maken om telefoongesprekken te voeren, te navigeren, muziek te luisteren en berichten te raadplegen in de auto, met een druk op de knop of via stemcommando’s. Met de komst van een Nederlandse Siri wordt dat ook in Nederland handig om op de weg te gebruiken.

Met CarPlay wordt het mogelijk om de functionaliteiten van je iPhone op een veilige en intuïtieve manier te gebruiken terwijl je autorijdt. Alles werkt helemaal met gesproken tekst, zoals de navigatie. Daarnaast is er een muziekspeler die ondersteuning biedt voor onder meer mp3, podcasts, audioboeken en Spotify.

Lees meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu