AT&T pakt MyWi-gebruikers aan

Redactie
18 maart 2011, 14:36
1 min leestijd
AT&T pakt MyWi-gebruikers aan

Met de applicatie ‘MyWi’ is het mogelijk om mobiel internet door te sturen naar je laptop of iPad. Providers hebben liever niet dat je dit doet, maar konden hier tot nu toe niets tegen doen. AT&T heeft gisteren laten zien dat ze de MyWi-gebruikers nu wel kunnen herkennen, en ondernemen vanaf deze week actie om het tetheren tegen te gaan.

Extra abonnement

AT&T stuurt e-mails en smsjes naar de klanten die MyWi gebruiken. In deze berichten staat dat er een extra abonnement moeten worden afgesloten om hiervan gebruik te mogen maken. Als de gebruiker door gaat met deze activiteiten zonder dit abonnement af te sluiten, zal dit abonnement automatisch bij je huidige abonnement worden gezet.

Tetheren in Nederland

In Nederland is het ook niet toegestaan om mobiel internet naar je laptop of iPad te sturen via je iPhone. Het wordt echter nog niet gecontroleerd of je gebruik maakt van MyWi. Nu AT&T een methode heeft gevonden om MyWi-gebruikers te herkennen, is de kans groot dat T-Mobile, KPN en Vodafone deze methode binnenkort ook gaat gebruiken.

Via MacStories

Categorie: Providers

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Black Friday