AT&T pakt MyWi-gebruikers aan
Redactie

Met de applicatie ‘MyWi’ is het mogelijk om mobiel internet door te sturen naar je laptop of iPad. Providers hebben liever niet dat je dit doet, maar konden hier tot nu toe niets tegen doen. AT&T heeft gisteren laten zien dat ze de MyWi-gebruikers nu wel kunnen herkennen, en ondernemen vanaf deze week actie om het tetheren tegen te gaan.

Extra abonnement

AT&T stuurt e-mails en smsjes naar de klanten die MyWi gebruiken. In deze berichten staat dat er een extra abonnement moeten worden afgesloten om hiervan gebruik te mogen maken. Als de gebruiker door gaat met deze activiteiten zonder dit abonnement af te sluiten, zal dit abonnement automatisch bij je huidige abonnement worden gezet.

Tetheren in Nederland

In Nederland is het ook niet toegestaan om mobiel internet naar je laptop of iPad te sturen via je iPhone. Het wordt echter nog niet gecontroleerd of je gebruik maakt van MyWi. Nu AT&T een methode heeft gevonden om MyWi-gebruikers te herkennen, is de kans groot dat T-Mobile, KPN en Vodafone deze methode binnenkort ook gaat gebruiken.

Via MacStories

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • John

  Zal mij benieuwen. Volgens mij is het in Nederland niet mogelijk om, gedwongen of niet, eenzijdig een contract af te sluiten of een consument hier toe te dwingen. Dit gebeurd hier wel.

  Gebruik maken van een andere dienst zonder hiervoor te betalen is geen sprake, het is een blijft de zelfde internetverbinding van je iPhone/gsm. Dat is spraken is van te veel data verbruik is punt twee. Hiervoor zouden ze je verbinding kunnen knijpen, maar een extra contract door je strot duwen zonder dat je daar een akkoord voor gegeven heb licht wettelijk toch iets ingewikkelder in Nederland volgens mij.

 • John

  Sorry, licht moet natuurlijk ligt zijn. Ik kan mijn bericht niet aanpassen aangezien ik hier de mogelijkheid niet voor heb. Misschien kan een admin dit even doen?

  Bedankt!

 • Jacks

  Holy shit! Hahaha, maar dit commercieel gedoe is echt niet leuk. Gelijk abonnement aangenaaid krijgen.