Waarom ARMs nieuwste mobiele chip een uitkomst is voor Apple

Lars Paijmans
29 mei 2017, 10:51
2 min leestijd
Waarom ARMs nieuwste mobiele chip een uitkomst is voor Apple

Chipmaker ARM heeft een mobiele chip onthuld die speciaal bedoeld is voor kunstmatige intelligentie. De timing komt voor Apple op het perfecte moment.

De ARM A75-chip komt precies op het juiste moment

ARM onthult de chip op de Computex-beurs in Taiwan. Dit is ook relevant voor iPhone-gebruikers, omdat de chips in de telefoons van Apple vaak direct gebaseerd zijn op de technologie van ARM. Dit maakt het gerucht dan ook extra geloofwaardig: Apple zou aan een eigen chip werken om de kwaliteit van kunstmatige intelligentie flink te verbeteren.

De Cortex-A75 is de nieuwe chip die volgens ARM 22 procent sneller is dan zijn voorganger, de A73. Dit zien we ook terug in de benchmarkscore, die 34 procent hoger ligt. Daarnaast zijn de functies waar de chip zich op richt, op het lijf geschreven voor Apple.

ARM A75 chip

Zo zegt ARM dat de A75 uitblinkt op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning. Daarnaast moet de processor een uitkomst zijn voor augmented- en virtual reality. Augmented reality zou één van de focuspunten van de iPhone 8 zijn, dus reken er maar op dat deze chip in ieder geval de interesse van Apple gewekt heeft.

De Apple Neural Engine

Een paar dagen geleden stelde Bloomberg namelijk nog dat Apple aan de Apple Neural Engine zou werken. Dit is een processor die zich richt op taken die normaal gesproken door een mens worden uitgevoerd. Door de komst van deze chip, worden de andere chips in je iPhone ontlast, wat de prestaties en accuduur ten goede komt.

De kans is groot dat we over een week meer over Apples plannen voor kunstmatige intelligentie te weten komen. Dan geeft het bedrijf zijn eerste keynote van 2017 tijdens WWDC. Hier krijgen we naast iOS 11 mogelijk ook de Siri-speaker te zien, een gloednieuw apparaat waarbij een dergelijke chip onmisbaar is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: ZDNet
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's