De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘ARKit krijgt update in iOS 12: multiplayer AR-games op komst’

Michel van 't Klaphek
2 juni 2018, 10:22
2 min leestijd
‘ARKit krijgt update in iOS 12: multiplayer AR-games op komst’

ARKit gaat flink op de schop. In de tweede versie, die aankomende maandag wordt gepresenteerd, is het namelijk mogelijk om met twee iPhones hetzelfde augmented reality (AR) object te zien.

Lees verder na de advertentie.

ARKit 2.0: multiplayer AR-games spelen

Bovendien is de manier waarop de telefoons met elkaar samenwerken privacy verantwoord. Op die manier speelt Apple in op de toekomst en probeert het voor te lopen op andere bedrijven die met AR experimenteren, zoals Google.

Dat schrijft CNBC op basis van gesprekken met twee anonieme bronnen. Dankzij de nieuwe functie is het bijvoorbeeld mogelijk om multiplayer ar-games te spelen. Momenteel kun je ARKit alleen op je eigen iPhone gebruiken.

toekomst smartphonecamera

Een voorbeeld van een ar-game is Pokémon GO, dat in de zomer van 2016 een regelrechte hit was. Je iPhone neemt de omgeving in zich op en projecteert op je beeldscherm een nieuwe wereld, in dit geval de Pokémon-beestjes. Dankzij ARKit 2.0 is het in theorie mogelijk om deze ‘nieuwe wereld’ met elkaar te delen, waardoor je dezelfde Pokémon op je beeldscherm ziet. Het is nog niet duidelijk met hoeveel mensen je tegelijkertijd kunt spelen.

Focus op privacy

De manier waarop de telefoons met elkaar samenwerken is uniek. Er wordt namelijk een rechtstreekse verbinding gemaakt waardoor je data niet op een centraal punt opgeslagen hoeft te worden, zoals Google doet met cloudopslag. De informatie blijft dus ‘gewoon’ op je iPhone.

Op deze manier gaat Apple verstandiger om met de privacy van haar gebruikers dan Google doet, zo zegt Joel Odgen, de directeur van een studio gespecialiseerd in ar-games. Naar verwachting presenteert Apple ARKit 2.0 op de WWDC, die maandagavond 4 juni 19:00 uur van start gaat.

Uiteraard doet iPhoned live verslag van de keynote. Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Twitter, download de iPhoned-app of houd de website in de gaten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: CNBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu