ARKit 1.5: deze 5 verbeteringen maken Apples AR-platform nog beter

Lars Paijmans
31 januari 2018, 11:31
2 min leestijd
ARKit 1.5: deze 5 verbeteringen maken Apples AR-platform nog beter

Zodra iOS 11.3 verschijnt, kunnen we aan de slag met een sterk verbeterde versie van ARKit. Op deze manieren heeft Apple het augmented reality-platform uitgebouwd.

ARKit 1.5: de 6 grootste vernieuwingen

Sinds de release van ARKit verschijnen er wekelijks nieuwe apps in de App Store die het AR-platform van Apple benutten. Ontwikkelaars zijn al druk bezig om hun apps uit te breiden met de nieuwe opties. In totaal brengt versie 1.5 zes grote veranderingen met zich mee:

1. Scannen van 2D-beelden

De grootste verbetering is dat ARKit 2D-beelden kan scannen en herkennen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld posters en verkeersborden worden gedetecteerd, wat het voor app-makers mogelijk maakt om deze fysieke objecten te gebruiken voor unieke nieuwe functies. In het bovenstaande voorbeeld zie je bijvoorbeeld hoe een boek herkend wordt en je direct de reviews van gebruikers kunt zien.

2. Hogere resolutie

Het beeld van de ARKit-camera was tot nu toe redelijk beperkt, maar krijgt in versie 1,5 maar liefst een 50 procent hogere resolutie. Dat zorgt er meteen voor dat alle ARKit-apps er een stuk overtuigender en beter eruitzien.

3. Scherper beeld dankzij autofocus

De camera is daarnaast uitgebreid met de autofocus-functie die de standaard Camera-app van Apple ook gebruikt. Hierdoor wordt het beeld eerder scherp als je op een specifiek object focust, wat zeker in het geval van AR belangrijk is om een overtuigend geheel te vormen.

4. Hogere snelheid en nauwkeurigere tracking

De twee bovenstaande verbeteringen zorgen al voor een beter beeld van de echte wereld, maar ook de digitale objecten die je met ARKit erin plaatst zien er beter uit. Dit komt door een hogere snelheid van de tracking, die daardoor sneller en nauwkeuriger een object op een tafel of ander oppervlakte kan plaatsen.

5. Verticale platformen benutten

Naast tafels en stoelen, kan ARKit nu ook verticale oppervlakten inscannen. Hierdoor kan er een digitaal luik op een deur worden geplaatst, of een virtuele klok aan de muur gehangen worden. Dit gaat ongetwijfeld nieuwe apps opleveren. In het onderstaande overzicht lees je meer over de overige functies die Apple deze lente nog naar iOS 11.3 brengt.

Lees ook: Apple onthult iOS 11.3 met nieuwe Animoji, accubeheer en meer

Het laatste nieuws over ARKit

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen