Archos introduceert goedkope smartwatches die werken met de iPhone
Gijs Ettes

De Franse fabrikant Archos heeft tijdens de technologiebeurs CES een drietal goedkope smartwatches geïntroduceerd die via bluetooth met een iPhone zijn te koppelen.

goedkope smartwatchesDe drie goedkope smartwatches van Archos lijken een alternatief voor de Pebble Smartwatch, het mateloos populaire slimme horloge dat ruim 10 miljoen dollar ophaalde op crowdfundingwebsite KickStarter. Het drietal heeft ongeveer dezelfde functionaliteiten, maar verschilt qua scherm, accuduur en prijs.

De goedkoopste smartwatch krijgt een adviesprijs van 50 dollar en beschikt over een klein monochroom scherm dat goed afleesbaar is in de zon. Naast de tijd kan het horloge ook inkomende meldingen tonen dankzij de koppeling via bluetooth met de iPhone. De accuduur van de smartwatch bedraagt anderhalve week, aldus Archos.

Het tussenmodel heeft een adviesprijs van 100 euro en een lcd-scherm dat kleuren kan weergeven. De smartwatch heeft wat weg van de Pebble, maar kent een batterijduur van slechts twee dagen. De Pebble smartwatch gaat ruim 7 dagen mee, uitgaande van 20 tot 30 inkomende meldingen per dag.

De duurste Archos smartwatch heeft een prijs 129 dollar en een gebogen e-ink-scherm. Het slimme horloge toont de tijd, aanpasbare iPhone-meldingen en geeft je de mogelijkheid om je muziek te bedienen. Andere functies van het apparaat zijn vooralsnog niet bekend, al zal de accuduur wel rond de anderhalve week bedragen; uitstekend dus.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.