Arbeiders ziek door iPhone schermen

Redactie
10 maart 2011, 17:41
1 min leestijd
Arbeiders ziek door iPhone schermen

Vorig jaar kwam de fabriek Foxconn vaak negatief in het nieuws, dit bedrijf leverde diverse onderdelen voor de iPhone. Maar niet alleen in Foxconn zijn de omstandigheden slecht, ook in de fabriek Wintek. Deze fabriek produceert de schermen voor de iPhone, iPod en iPad. Door een giftige stof die vrij komt tijdens de productie worden de werknemers ziek en de omstandigheden worden niet verbeterd.

Schoon scherm

De oorzaak van de zieke werknemers is de stof n-hexane, deze zit in het schoonmaakmiddel dat wordt gebruikt om de schermen schoon te maken voordat ze worden verpakt. Hierdoor zijn 137 van de 18 000 werknemers ziek geworden, sommige kunnen nog werken, anderen zijn zo ziek dat ze niet meer normaal kunnen functioneren.
Wintek erkent de fouten, maar wil geen verantwoordelijkheid nemen. De Chinese overheid heeft wel een tegemoetkoming geregeld voor de gedupeerden, maar als je die als werknemer aanvaard moet je de fabriek verlaten en ben je je baan kwijt. Voor al het personeel is de tegemoetkoming van de Chinese overheid dus geen optie.

Via: De Standaard

Lees verder na de advertentie.

Categorie: Devices
Device: iPhone 4

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4
Apple iPhone 4
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen