Hoe AR Quick Look webshops tot leven brengt met augmented reality

Florence Peeters
16 juli 2018, 17:09
2 min leestijd
Hoe AR Quick Look webshops tot leven brengt met augmented reality

Online shoppen op je iPhone of iPad wordt een stuk leuker met de release van iOS 12. Met iOS 12 kun je door de ingebouwde AR Quick Look functie met een druk op de knop een object in 3D in je eigen kamer zien door middel van augmented reality. Zo gaat het werken.

Lees verder na de advertentie.

Dit is AR Quick Look

Wanneer je straks met iOS 12 door je favoriete webshops struint, kun je direct kijken hoe die ene vaas op je tafel zou staan of dat de kleur van je draadloze oplaadstation wel bij je bureau past. De AR Quick Look functie moet vooral voor online shoppen zorgen dat het makkelijk is om op iedere website een 3D-voorvertoning te kunnen zien van het product dat je bekijkt.

De functie is onderdeel van ARKit 2.0, één van de verbeterde onderdelen die Apple met iOS 12 naar iPhones en iPads uitrolt. De eerste versie van ARKit verscheen vorig jaar als onderdeel van iOS 11. Hiermee kunnen ontwikkelaars gemakkelijk augmented reality in hun apps verwerken dankzij een volledig softwarepakket van Apple.

Zo heeft IKEA destijds de app IKEA Place gelanceerd. Hierin kunnen mensen hun eigen kamer inrichten of aanvullen in AR. Alles uit de catalogus van de meubelgigant is in de app namelijk in 3D-vorm te zien en te verplaatsen.

Upgrade maakt AR overal mogeljk

Het grote verschil met de upgrade naar ARKit 2.0 is dat gebruikers geen losse app meer hoeven te downloaden. Door ARKit in Safari te verwerken met AR Quick Look bekijk en gebruik je de AR-functies rechtstreeks vanuit de browser van Apple.

Om met één druk op de knop objecten in AR te kunnen zien, heeft Apple samen met Pixar het nieuwe bestandsformaat ‘usdz’ ontwikkeld. De AR-plugin werkt niet alleen in Safari, maar volgens Apple ook in andere ingebouwde apps als Mail en Messages. Het is dus even afwachten tot jouw favoriete sites en merken de foto’s van hun items hebben gelinkt naar het bijbehorende usdz-bestand.

Doorsturen in 3D

Als iets in AR te zien is op een website, verschijnt er in de rechter bovenhoek voortaan een icoontje wat laat zien dat het in 3D getoond kan worden. Iedere site kan deze technologie toevoegen, maar vooral voor webshops is dit een handige en grote stap vooruit. Doordat ARKit ook ondersteund wordt in Mail en Messages, wordt het voor gebruikers ook mogelijk om een 3D-vorm van hun (potentiële) aankoop te delen met andere iOS-gebruikers.

Als je momenteel de iOS 12 betaversie aan het testen bent, is de nieuwe augmented reality technologie al uit te proberen.

Wil je weten wat je straks nog meer kan met ARKit 2? Check deze 7 waanzinnige concepten voor ARKit 2.0

Bron afbeelding: Apple
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen