iOS 13 bevat nog meer verwijzingen naar Apples augmented reality-bril

Erwin Vogelaar
11 september 2019, 11:07
2 min leestijd
iOS 13 bevat nog meer verwijzingen naar Apples augmented reality-bril

Mogelijk had Apple zijn nieuwe augmented reality-bril willen tonen tijdens het iPhone 11-event, want de verwijzingen naar de headset binnen iOS 13 stapelen in een rap tempo op.

Meer AR-bril verwijzingen in iOS 13

Vorige week werd er in de code van iOS 13 een verwijzing naar een AR-headset van Apple gespot. Specifiek ging het om een interne versie van het besturingssysteem, waar binnen een test-app een schakelaar voor een ‘head-mounted modus’ was te vinden.

De nieuwe Gold Master (de definitieve versie) van iOS 13 is nog veel minder subtiel met verwijzingen. Daar is namelijk een volledig readme-bestand in te vinden met informatie over hoe Apple-medewerkers Stereo AR-apps op een iPhone kunnen draaien zonder toegang tot de headset.

Tevens staat er in het framework voor gamecontrollers binnen iOS 13 een verwijzing naar hoe een gamepad gebruikt moet worden in combinatie met Stereo AR-apps.

ar-bril verwijzingen

iPhone 11-event

Opvallend is dat er in iOS 13 ook verwijzingen waren te vinden naar de Apple Tag: een onaangekondigd nieuw apparaatje die je aan voorwerpen kunt vastmaken om ze te vinden met je iPhone. Deze verwijzingen zijn echter allemaal uit het besturingssysteem gesloopt. Toch heeft Apple de verwijzingen naar de AR Headset laten staan. Zowel in de Gold Master van iOS 13 als de bèta van iOS 13.1.

Dat zou erop kunnen wijzen dat Apple alle intentie had om de headset te onthullen tijdens het iPhone 11-event, maar dit op het laatste moment toch heeft laten varen. Dat zou tevens verklaren waarom het evenement niet twee uur lang was, maar 1 uur en 40 minuten. Toch is dit niets meer dan speculatie. Het is in ieder geval wel duidelijk dat Apple werkt aan een AR-bril en deze intern test.

Aankondigingen

Er waren natuurlijk wel andere aankondigingen tijdens het iPhone 11-event, zoals de iPhone 11 zelf. Daarnaast werd er een nieuwe versie van de Apple Watch aangekondigd met een scherm die altijd aan staat. Lees onze iPhone 11-event samenvatting voor alle aankondigingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's