Apple werkt aan verschillende prototypes van AR-brillen

Rutger Otto
6 augustus 2017, 10:14
2 min leestijd

De augmented reality-plannen blijven waarschijnlijk niet beperkt tot ARKit in iOS 11. Apple zou verschillende soorten AR-headsets testen om te zien welke het beste werkt.

Lees verder na de advertentie.

AR-bril van Apple

Dat schrijft de Financial Times op basis van anonieme bronnen. Zij zeggen dat er bij Apple flink met augmented reality wordt geëxperimenteerd. Wat het bedrijf precies met de technologie van plan is, blijft onduidelijk. Wel worden er prototypes van verschillende brillen getest.

Het gaat om bijvoorbeeld bekende headsets waarbij informatie op het scherm voor de ogen van de drager wordt geprojecteerd. Zo komt er als het ware een virtuele laag over de werkelijkheid te liggen. Een andere optie is een een AR-bril zonder glazen, maar met 3D-camera’s. Een iPhone zou daarbij als scherm dienen, maar hoe dat precies werkt, is onduidelijk.

ARKit interview

ARKit

Waarschijnlijk schuiven gebruikers hun iPhone in een headset die ze op hun hoofd dragen. ARKit op de iPhone al een manier om augmented reality te gebruiken. De telefoon van Apple heeft genoeg kracht en sensoren aan boord om de technologie te verwerken. Wel is de resolutie van de iPhone-schermen mogelijk nog iets te laag, wat ertoe leidt dat gebruikers pixels zien.

Interview ARKit-ontwikkelaars: “Dit platform is baanbrekend”

AR op de iPhone

Over de mogelijke komst van zo’n headset blijft voorlopig nog veel onduidelijk. Apple zet in elk geval flink in op augmented reality met ARKit, het platform voor AR dat in iOS 11 het licht ziet. Ontwikkelaars kunnen apps maken voor ARKit, die mensen via hun camera kunnen gebruiken. We hebben al een aantal knappe ARKit-voorbeelden langs zien komen, zoals een virtuele meetlat en een kaarten-app die je op straat de weg wijst.

Apple-ceo Tim Cook heeft de potentie van AR al veel vaker erkend. Zo zei hij ooit te denken dat augmented reality net zo groot kon worden als de smartphone op zich en afgelopen week noemde hij het nog groots en belangrijk: “Dit is één van die enorme dingen waar we later met open mond op terugkijken”.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: FT
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen