Steve Jobs dacht in 2010 al aan apps voor Apple TV

Wouter Nijsen
5 april 2014, 13:57
2 min leestijd
Steve Jobs dacht in 2010 al aan apps voor Apple TV

Er wordt pas sinds kort gesproken over een mogelijke App Store voor de nieuwe Apple TV. Toch denkt Apple er al enkele jaren over om het multimediakastje van eigen applicaties te voorzien. Dat blijkt uit een vier jaar oude e-mail van Steve Jobs aan zijn honderd belangrijkste werknemers, waarin er gesproken wordt over de toekomst van Apple TV.

Lees verder na de advertentie.

Apple TV

Jobs leek in 2010 nog niet te weten welke kant hij met de Apple TV op wilde. Allerlei suggesties kwamen in het bericht voorbij: applicaties, een browser en zelfs een soort van toverstaf, waarmee je de Apple TV zou kunnen bedienen.

De mail dook op tijdens de slepende patentzaak tussen Apple en Samsung, die momenteel in volle gang is. Hoewel Jobs bekend stond om zijn bravoure en assertiviteit, wist hij indertijd niet hoe hij de Apple TV succesvol kon maken. “Welke kant gaan we op?”, was een vraag die halverwege de mail voorbijkwam.

Apps voor Apple TV nog geen werkelijkheid

Apple TV 4

Ten tijde van de mailwisseling was Apple bezig met de Apple TV 2. Momenteel is het Amerikaanse bedrijf bezig met de vierde generatie van het multimediakastje, welke vermoedelijk een eigen App Store (inclusief games) zal gaan bevatten. Een opsomming aan functies en opties laat zien hoe Jobs over de Apple TV dacht.

Zo leek hij voorstander van tv-abonnementen en zag hij zeker iets in een App Store. Het media-aanbod zou verzorgd moeten worden door zenders NBC, CBS, Viacom en HBO. Vrijwel alle plannen zijn tot op heden nog geen werkelijkheid geworden. In de mail besteedde Jobs nog aandacht aan iOS en de strijd met Android. Het besturingssysteem van Google zou op een aantal punten vooruit lopen.

→ Welke vijf toevoegingen in Apple TV 4 wij graag zouden zien, lees je in ons uitgebreide achtergrondartikel.

Verwachte releasedatum

Het is nog even afwachten wanneer de Apple TV 4 wordt aangekondigd. Geruchten doen de ronde dat Apple de vierde generatie deze Kerst verkrijgbaar stelt. Het multimediakastje wordt vermoedelijk in maart of april onthuld op een apart evenement. De Apple TV is sinds maart 2007 verkrijgbaar. De derde generatie is momenteel verkrijgbaar via de Apple Store en andere online winkels voor circa 100 euro.

De volledige mail van Jobs

Andere onderwerpen die in de mail de revue passeren zijn cloud-diensten, iTunes en de toekomst van spraaktechnologie. Een deel van de mail kun je hieronder zelf even rustig bekijken. In 2011 overleed Steve Jobs aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

apps voor apple tv

Het laatste nieuws over Steve Jobs

Het laatste Apple TV nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu