Apples softwareleider: ‘Apps sluiten heeft geen enkel nut’

Rutger Otto
10 maart 2016, 18:01
2 min leestijd
Apples softwareleider: ‘Apps sluiten heeft geen enkel nut’

Ben jij zo iemand die steeds alle apps sluit vanuit het multitaskvenster om accu te besparen of je iPhone sneller te maken? Houd er maar mee op, het heeft geen zin, zo laat Apple weten.

Lees verder na de advertentie.

Apps sluiten heeft geen nut

Druk je twee keer op de homeknop in iOS, dan komen alle geopende apps op een rij te staan. Veeg ze naar boven om ze helemaal af te sluiten. Veel gebruikers doen dat ook, omdat ze denken dat het de accuduur verlengt of het toestel sneller maakt. Een lezer van 9to5Mac besloot Tim Cook te mailen met de vraag of het wel nut had. Hij kreeg geen antwoord van Cook, maar wel van Craig Federighi, de man die bij Apple over de software voor iOS en OS X gaat.

“Hey Tim”, schrijft lezer Caleb in zijn mail. “Sluit jij vaak apps via multitasking en is dit noodzakelijk om langer met de accu te doen?” Een dag later kreeg hij antwoord. “Hi Caleb”, schrijft Federighi. “Ik weet dat je het aan Tim gevraagd hebt, maar ik wilde toch graag reageren op je vraag.” Het antwoord van Federighi is simpel: “Nee en nee. Bedankt dat je een klant van Apple bent!”

apps sluiten

Nauwelijks besparing

Waarom heeft het geen effect om apps steeds te sluiten? De apps die je in het multitaskvenster ziet staan bevinden zich eigenlijk in een ‘bevroren status’. Dat betekent dat ze over het algemeen nauwelijks energie verbruiken. Het is eerder een overzicht van wat je recent hebt geopend.

Er zijn echter ook apps die op de achtergrond blijven werken. Dat zijn bijvoorbeeld apps die gps gebruiken of die audio afspelen. Die apps gebruik je over het algemeen ook actief. Apps zoals Nest of Human werken echter ook zonder dat je de app actief gebruikt. Dit soort apps doen er alles aan om zo zuinig mogelijk te draaien, maar zelfs dit soort apps heb je aan staan om een reden waarop je niet wil bezuinigen.

Het is duidelijk: stop maar met het uitschakelen van apps op deze manier. Alleen als een app vastloopt is het een goed idee om hem opnieuw te starten. Afgezien daarvan, kun je jezelf de moeite besparen.

Lees meer over iOS 9

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Apple, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen