Apps pre-orderen voortaan mogelijk in de App Store

Rutger Otto
12 december 2017, 9:21
2 min leestijd
Apps pre-orderen voortaan mogelijk in de App Store

Apple geeft ontwikkelaars vanaf nu de mogelijkheid om hun apps in de App Store aan te bieden als ze nog niet uit zijn. Gebruikers kunnen ze dan pre-orderen.

Lees verder na de advertentie.

Apps pre-orderen

Een app die nog niet verschenen is, staat in het vervolg soms al eerder in de App Store. De app is dan nog niet te downloaden, maar al wel te pre-orderen. Als gebruikers dat doen, wordt hij op het moment van release direct naar het toestel gedownload. Daar krijgen ze dan wel een notificatie van binnen. Gaat het om een betaalde app, dan wordt het bedrag voor het downloaden afgeschreven.

Dat staat allemaal beschreven in een nieuw document op iTunes Connect, bedoeld voor ontwikkelaars. Ook staan enkele regels uitgelicht over het indienen van een app als pre-order. Een app moet bijvoorbeeld over minstens twee dagen uitkomen en maximaal over 90 dagen.

apps pre-orderen

Prijzen

Apps zijn voortaan niet alleen in de App Store op iOS vooraf te bestellen, maar ook op andere platforms. Het geldt dus ook voor apps in de App Store van macOS en tvOS. Ontwikkelaars kunnen de prijs van hun app tijdens de pre-order-periode nog aanpassen. Als dat het geval is en de gebruiker heeft zijn bestelling al geplaatst, dan wordt altijd de laagste prijs gehandhaafd.

Games

Het was al eens mogelijk om een app te pre-orderen in de App Store. Het ging om Super Mario Run, de Nintendo-game voor iOS. De functie stelde gebruikers toen in staat om een melding te ontvangen als de app beschikbaar was. Die app werd echter niet automatisch gedownload.

Hoe veel ontwikkelaars hier in de praktijk gebruik van maken, is maar de vraag. Voor de meeste apps is het niet nodig om een pre-order te plaatsen. Deze functie lijkt met name geschikt voor games. De website MacStories schrijft dat Apple inmiddels een pre-order-afdeling aan de Games-sectie in de App Store heeft geplaatst. In de Nederlandse appwinkel konden we dat nog niet reproduceren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: MacStories
Categorie: Apps
Thema: App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen