Waarom Apple sommige apps niet toestaat in de App Store

Rutger Otto
31 augustus 2014, 14:53
2 min leestijd
Waarom Apple sommige apps niet toestaat in de App Store

Elke maand komen er enorm veel nieuwe apps in de App Store bij, maar Apple wijst er ook een hoop af. Nu legt het bedrijf uit waar het vaak fout gaat.

Lees verder na de advertentie.

App-afwijzingen van Apple

Op een nieuwe pagina op de website van Apple staat uitgelegd waarom het bedrijf bepaalde apps niet in de App Store toelaat. Deze pagina heet ‘Common app rejections’ en is bedoeld voor ontwikkelaars die niet voor verrassingen willen komen te staan, als hun apps niet in de App Store verschijnen. Apple heeft de meest voorkomende redenen voor afwijzing op een rij gezet.

Als een ontwikkelaar de app in de App Store wil krijgen, wordt er namelijk eerst door Apple naar gekeken. Pas wanneer de apps voldoen aan de criteria worden ze voor iOS-gebruikers beschikbaar om te downloaden.

apps niet in de app store

Schenden van regels

Onderaan de pagina somt Apple de 10 meest voorkomende redenen voor afwijzing in de App Store op. Ongeveer 60 procent daarvan heeft te maken met het schenden van regels die Apple voorschrijft aan apps. Denk hierbij aan foutieve plaatjes of omschrijvingen bij de app. Ook apps die nog in test- of demofase zijn, worden niet toegestaan.

Interessant is ook dat 6 procent van de afwijzingen komt omdat het menu van de app niet overzichtelijk of duidelijk genoeg is. Apple geeft zelfs een voorbeeld van hoe een goede interface eruit ziet. Links die niet werken, worden eveneens niet gewaardeerd. Daarnaast zegt Apple bijvoorbeeld ook te checken of je als ontwikkelaar niet steeds in essentie dezelfde app indient.

Handig voor app-makers

Hoewel het heel logisch is dat dit soort apps worden geweigerd, komt het toch vaak voor dat app-makers niet goed opletten of ze aan alle eisen voldoen. Misschien zijn ze er niet precies van op de hoogte. Om dat in de toekomst te voorkomen, is deze pagina een handvat voor ontwikkelaars.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu