Eigen iPhone-apps maken: ChatGPT 4 doet het voor je

Piet-Jan Lentjes
16 maart 2023, 11:10
2 min leestijd
Eigen iPhone-apps maken: ChatGPT 4 doet het voor je

De populaire chatbot wordt steeds slimmer. Je kunt nu chatGPT-4 zelfs gebruiken om je eigen apps voor de iPhone te maken. Een ontwikkelaar liet zien hoe hij dat deed.

Lees verder na de advertentie.

ChatGPT-4 kan nu zelf iPhone-apps maken

Het moet niet gekker worden, maar een ontwikkelaar heeft nu ChatGPT-4 gebruikt om een iPhone-app te maken. De iPhone-app laat elke dag vijf nieuwe films met bijbehorende trailers zien. Daarnaast vertelt de app ook waar deze films te streamen zijn.

De eerste versie van de app had nog een paar foutjes. Maar na een paar extra opmerkingen en opdrachten is de iPhone-app klaar om gebruikt te worden. Het is dus behoorlijk makkelijk om je eigen iPhone-apps te maken met ChatGPT.

Het opvallende hieraan is dat je helemaal geen programmeerkennis nodig hebt. Zelfs wanneer je programma een foutmelding geeft, kun je deze melding aan ChatGPT geven. De chatbot komt dan zelf met de juiste oplossing.

Toch geeft de ontwikkelaar toe dat hij ChatGPT-4 wel een paar keer moest helpen. Maar hij vertelde ook dat je collega’s ook altijd hoort te helpen.

Dit is er nieuw in ChatGPT-4

Naast het maken van apps kun je in de nieuwe versie van ChatGPT ook afbeeldingen invoeren. Daarvoor kon je alleen tekstberichten typen voor de chatbot, maar dit wordt nu dus uitgebreid met afbeeldingen. Het uploaden van video’s is op dit moment niet mogelijk.

chatgpt 4

Verder kent ChatGPT in de vierde versie een aantal kleine verbeteringen. Zo antwoordt de chatdienst nu accurater dan voorheen en gaat hij minder vaak in op onderwerpen die niet zijn toegestaan. De chatbot is dus na de update veiliger en betrouwbaarder geworden.

Lees meer: ChatGPT 4 – hierom is de populaire chatbot nu nog slimmer

Wil je meer weten over ChatGPT? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu