De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apps niet meer te updaten na geld terug

Rutger Otto
26 mei 2014, 10:49
1 min leestijd
Apps niet meer te updaten na geld terug

Apple gaat misbruik van de geld terug-functie in de App Store tegen. Als je nu je geld terug vraagt, kun je de app daarna niet meer updaten of opnieuw installeren zonder dat je de app weer koopt.

Lees verder na de advertentie.

apps geld terug klein

De App Store doet een handreiking naar mensen die een app kopen, maar die achteraf niet is wat ze er van verwacht hadden. Als je een goede reden hebt, kun je na aankoop van die apps geld terug vragen. Normaal was het zo dat, nadat je het geld terug kreeg, je de app gewoon kon blijven gebruiken, herinstalleren en kon blijven updaten.

Apple pakt misbruik aan

Daar werd natuurlijk misbruik van gemaakt, waar de ontwikkelaars van de apps niet blij mee waren. Apple heeft er nu dan ook een stokje voor gestoken. Dat merkte Michael Simmons op. De maker van kalender-app Fantastical plaatste een bericht op Twitter met de tekst: “De App Store maakt het mensen onmogelijk nog een app te herinstalleren of up te daten als ze hun geld terug hebben gekregen.”

Probeer je de app toch te updaten, dan krijg je een melding van Apple. “Deze update is niet beschikbaar voor deze Apple ID omdat hij door een andere gebruiker is gekocht, omdat er geld terug is gegeven voor dit artikel of omdat dit is geannuleerd.”

Geld terugvragen

Als je ontevreden bent over een app kun je nog steeds geld terugvragen. Dit gaat niet automatisch bij Apple. Geld terugvragen kan op twee manieren, de simpelste manier is via de Report a problem afdeling op de Apple-website. De andere manier is om geld terug te vragen via iTunes. Je hebt 90 dagen de tijd om na aankoop van apps geld terug te vragen.

Lees meer Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu